Sportvilág

2017.08.10. 16:30

Stieber búcsút intett Európának

WASHINGTON - Az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokságban (MLS) szereplő DC United együttesében folytatja pályafutását a Sárvárról indult válogatott labdarúgó, Stieber Zoltán.

Tóth Gábor

Az utóbbi hetekben, napokban nyílt titok volt, hogy Stieber Zoltán távozik a német másodosztályban szereplő Kaiserslauternből - az ősz remekül sikerült számára, ám egy sérülés, majd edzőváltás után a tavasszal már csak elvétve kapott lehetőséget. A sajtóhírek arról szóltak, hogy a 28 éves, 21-szeres válogatott futballista Hollandiában folytatja pályafutását vagy Németországon belül vált klubot. Ám egyik jóslat sem bizonyult helyesnek: Stieber Zoltán szerződtetését az észak-amerikai profi labdarúgóligában szereplő DC United jelentette be hivatalos honlapján.

- Örömünkre szolgál, hogy egy magas szintet képviselő, a pályafutása csúcsán lévő, német élvonalbeli tapasztalattal rendelkező magyar válogatott játékost sikerült megszereznünk - fogalmazott a DC United honlapján Dave Kaspert, a klub általános igazgatója. - Zoltán technikailag képzett játékos, aki támadásban több poszton bevethető, labdatartásban kiváló, sok helyzetet alakít ki, de nemcsak a támadásból, hanem a védekezésből is kiveszi a részét.

Stieber Zoltán gólöröme a franciaországi Eb-n, az osztrákoknak lőtt gólja után. A játékosnak ismét van oka az örömre - új kihívás vár rá Fotó: MTI/AP/Petr David Josek

- A mai egy különleges nap a karrieremben: leszerződtem az amerikai ligában szereplő DC Uniteddel - írta hivatalos Facebook-oldalán Stieber Zoltán. - Büszke vagyok, emellett szerencsésnek érzem magam. Remélhetőleg sok örömteli pillanatot szerzünk majd a szurkolóknak! Nagyon örülök ennek a lépésnek, ugyanakkor nagyon hálás vagyok az Európában, különösen a Németországban eltöltött évekért - Németország az idők során a második otthonommá vált. Itt az idő, hogy búcsút intsek Európának, és hello DC, izgatottan várom, hogy megismerjelek! Hajrá, DC United!

Stieber Zoltán az Angliában, az Aston Villában eltöltött tanulóévek után Németországban lett profi futballista 2009-ben. A Koblenz, az Aachen, a Mainz, a Greuther Fürth, a Hamburg, a Nürnberg és a már említett Kaiserslautern érintésével érkezett meg az USA-ba. A Bundesligában 50 bajnoki mecs-cset játszott, 6 gólt, 6 gólpasszt jegyzett. A Bundesliga II-ben 129 alkalommal lépett pályára, 26 gól, 38 gólpassz került a neve mellé.

Az 1995-ben alapított wa-shingtoni együttes az MLS meghatározó szereplője, a bajnokságot négyszer (1996, 1997, 1999, 2004), a kupát háromszor (1996, 2008, 2013) nyerte meg. Most viszont nem túl rózsás a helyzet, a DC United jelenleg ugyanis sereghajtó (5 győzelem/4 döntetlen/14 vereség) a 11 csapatot felvonultató keleti főcsoportban. Elkél tehát Stieber segítsége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!