Sportvilág

2014.12.22. 14:00

Stieber Zoltán szerint megérte váltani

Felemás őszt zárt a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Hamburg játékosa, Stieber Zoltán. Ugyanakkor a válogatott középpályás nem bánta meg, hogy a nyáron a Bundesligába igazolt.

Tóth Gábor

A sárvári születésű, 26 éves labdarúgó a nyáron egy remekül sikerült szezon után a másodosztályú Greuther Fürth gárdájától igazolt a patinás Hamburghoz, hároméves szerződést írt alá. Stieber Zoltán számára az ősz jól kezdődött, rendszeresen lehetőséget kapott a csapatban, többször kezdőként. Ám az eredmények nem jöttek, a tavaly a kiesés ellen küzdő Hamburgnak ismét csak a tabella hátsó részben jutott hely. A klubvezetés edzőváltással próbálta orvosolni a problémát, a Stiebert a Hamburghoz csábító Mirko Slomka távozni kényszerült, utódja pedig a HSV utánpótlásában dolgozó Joe Zinnbauer lett. Ettől kezdve Stieber kevesebb szerepet kapott, a szezon vége felé jobbára a kispadon ült.

Stieber Zoltán (jobból) a magyar válogatott mezében a Románia elleni Európa-bajnoki selejtezőn. Fotó: MTI/Illyés Tibor

– Ilyen a profi futball – fogalmazott higgadtan Stieber Zoltán. – Új edző jött, aki nehéz helyzetben vette át a csapatot, inkább a saját, U23-ból hozott játékosaiban bízott. De nincs ezzel semmi probléma. Most néhány napot itthon töltök, feltöltődöm a rokonság körében, aztán belevetem magam a munkába. Január 5-én már edzünk, aztán utazunk edzőtáborba, Dubaiba. Lesz lehetőségem a bizonyításra. A keretben lesz némi változás, bizonyára próbál erősíteni a vezetőség, de úgy érzem, hogy rám számít a szakmai stáb. Nehéz helyzetben vagyunk, hiszen ebben az őrült szezonban olyan klubok küzdenek a kiesés ellen, mint például a Dortmund, a Werder Bremen, vagy éppen a Stuttgart. Ugyan most nem állunk kieső helyen, de csak két pont az előnyünk az utolsó előtti Borussia előtt – ez semmi. Nem játszottam annyit, mint szerettem volna, nem rúgtam gólt, nem rólam szólt az ősz, de nem bántam meg a nyári döntésemet. Szakmai és anyagi szempontból is sikerült előrébb lépnem. Minőségi csapattársakkal edzhetek, Európa topcsapatai ellen játszhatok, elképesztő profizmus vesz körül. Nincs más dolgom, mint bizonyítani, hogy nekem is helyem van a legjobbak között. Óriási a konkurencia, de ezt akkor is tudtam, amikor aláírtam a szerződésemet – tudom kezelni a jelenlegi helyzetemet.

A válogatottnál is edzőváltás volt, Pintér Attila helyét Dárdai Pál vette át, aki rendre meghívót postázott Stieber Zoltánnak.

– Az új szövetségi kapitány egyből jelezte, hogy számít rám, aminek nagyon örülök – árulta el a most már hatszoros válogatott labdarúgó. – Reményeim szerint az Eb-selejtezők folytatásán is ott lehetek. A legfontosabb dolgom azonban most az, hogy stabilizáljam a helyem a Hamburgban. Csak akkor lehetek igazán a nemzeti csapat segítségére, ha rendszeresen játszom a klubomban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!