Sportvilág

2015.06.02. 18:37

Stieberék bennmaradtak

Karlsruhe – Drámai csatában őrizte mag Bundesliga-tagságát a Stieber Zoltánt is foglalkoztató Hamburg labdarúgócsapata.

Tóth Gábor

Az egykor szebb napokat látott Hamburg labdarúgócsapata a 2014/2015-ös szezonban csak a 16. pozícióban zárta az első osztályú német bajnokságot. Így osztályozóra kényszerült a Bundesliga II. bronzérmese, a Karlsruher SC ellen. Az első, hamburgi mérkőzés 1-1-es döntetlennel zárult. A hétfő esti, Karsruhéban rendezett visszavágón a 78. percben a hazaiak szereztek vezetést. Már az egész stadion a feljutást ünnepelte, amikor a vendégek a 91. percben szerzett szabadrúgásgóllal egyenlítettek, kicsikarva így a hosszabbítást. Ekkor már Stieber Zoltán is a pályán volt, akit az edzője a 66. percben cserélt be. A 115. percben pedig a HSV begyötörte a győzelmet érő második gólt – Stieber remek megmozdulása nagyon kellett a találathoz.

A Hamburg az egyetlen csapat, amely a Bundesliga 1963-as alapítása óta az első osztály tagja – pedig már tavaly is osztályozón harcolta ki a bennmaradást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!