Sportvilág

2015.10.01. 16:36

Szűkített keret: Feröer és Görögország ellen a futballválogatott

Budapest – Bernd Storck szövetségi kapitány kijelölte szűkített keretét a magyar labdarúgó-válogatott Feröer és Görögország elleni Európa-bajnoki selejtezőjére.

Tóth Gábor

Kimaradt a keretből az eddig alapembernek számító Szalai Ádám és Stieber Zoltán. A mellőzésük annyiban nem meglepő, hogy klubjaikban, a német Hoffenheimben és a Hamburgban mindkét játékost látványosan mellőzik ebben a szezonban. „Abban maradtam velük, hogy építsék fel magukat a klubjaikban, próbáljanak meg visszakerülni a csapatukba, mert ez esetben a későbbiekben nagy segítségére lehetnek a válogatottnak is, hiszen remek képességű játékosokról van szó” – nyilatkozta a Bernd Storck az MLSZ honlapjának. Ott van viszont a keretben – ismét – a Haladásból Király Gábor, Bosnjak Predrag és volt zöld-fehér Guzmics Richárdot.

A magyar válogatott október 8-án előbb zárt kapus meccsen találkozik Feröerrel, majd három nappal később Görögországban zárja a sorozatot. Leandro Feröer ellen eltiltás miatt nem játszhat, de a görögök ellen számít rá Storck. Történelmi lehetőség előtt állunk, hiszen ha jó eredményt érünk el az utolsó selejtezőkön, esélyünk lehet arra, hogy harminc év után ismét nemzetközi tornán szerepeljünk. A Feröer elleni győzelemmel véglegesen bebiztosíthatjuk a harmadik helyet a csoportban, ez legalább pótselejtezőt jelent, de jó esély van a legjobb csoportharmadik pozícióra is, ami automatikus Eb-részvételt ér.

A válogatott kerete: Király Gábor (Haladás), Dibusz Dénes (FTC), Bogdán Ádám (Liverpool) kapusok, Fiola Attila (Puskás Akadémia), Osváth Attila (Vasas), Juhász Roland (Videoton), Vanczák Vilmos (Sion), Kádár Tamás (Poznan), Guzmics Richárd (Wisla Krakow), Lang Ádám (Videoton), Bosnjak Predrag (Haladás), Leandro (FTC) védők, Nagy Ádám (FTC), Kalmár Zsolt (Lepizig), Márkvárt Dávid (Puskás Akadémia), Tőzsér Dániel (QPR), Elek Ákos (Csangcsun Jataj), Gera Zoltán (FTC) középpályások, Lovrencsics Gergő (Poznan), Bódi Ádám (DVSC), Nikolics Nemanja (Legia Warszawa), Dzsudzsák Balázs (Bursaspor), Németh Krisztián (Kansas), Böde Dániel (FTC), Priskin Tamás (Slovan Bratislava) támadók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!