Sportvilág

2015.05.29. 11:45

"Telemetriai" adatokat akar az FIA a versenyzőkről

Valósidejű egészségügyi adatokat szeretnének kapni, mikor a versenyzők a pályán vannak

Tajthi Andrea

Fotó: McLaren

Az Omnicorse értesülései szerint az FIA valósidejű adatokat akar kapni futam alatt a versenyzők szívműködéséről, légzéséről és testhőmérsékletéről. A cél a biztonság érdekében egy "emberei telemetriai" adatgyűjtemény létrehozása.

A jelentés szerint az így kapott adatok kulcsfontosságúak lennének a sport orvosi személyzetének olyan esetekben, mint például a Bianchié tavaly, vagy mint Alonso rejtélyes esete a barcelonai teszten.

Két hete a McLaren elismerte, hogy Alonso balesetének pontos okai talán soha nem derülnek ki.

"Láttunk minden telemetria adatot, ő is jól volt, aztán elmondása szerint ahogy blokkolt a kormány azonnal ütközött is, mint láttuk." - mondta a csapat ügyvezető igazgatója, Jonathan Neale az Expressnek. "Az ezt követő három hétben minden apró részletet átvizsgáltunk az FIA-val. Szétszedtük az autót, futópadon teszteltül, átfésültünk minden adatot. Az FIA ide megadott nekünk minden adatot, amijük volt és mi is mindent közöltünk velük, de nem találtunk semmit."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!