Sportvilág

2015.02.28. 09:55

Tippek Dortmundból

A korábban Székesfehérváron, Vácon, majd ismét a Fehérvár NB I-es együttesében kézilabdázó Vaszari Virág (29) tavaly nyáron Németországba költözött, hogy a Bundesliga II-ben szereplő Borussia Dortmund játékosa legyen.

 

- Otthon érzi már magát Németországban?

- Ha otthon nem is, de nagyon jól érzem magam Németországban. Természetesen az első időszak nehezebb volt, de nagyon jól fogadtak. Sajnos, a térdsérülésem közbeszólt picit, de úgy érzem, jól vettem ezt az akadályt. Azért a Dortmundot választottam, mert egy ambiciózus csapat, hiszen a célunk hogy jövőre az első osztályban folytassuk a bajnokságot, méghozzá egy magyar edzővel, Barna Ildikóval. A másik ok, hogy közelebb legyek a páromhoz, aki Hollandiában él.

- Itthon figyelemmel követte többi sportág csapatait. Németországban kinéz más meccsekre?

- Ha időm engedi, természetesen. Ottt leszek az a BVB- Juventus Bajnokok Ligája visszavágón. De legszívesebben jégkorong meccsre járok Krefeldbe, hogy drukkolhassak a fehérvári Sofron Istvánnak. Amit rendszeresen figyelek az a kézilabda, ha tudom, interneten is megnézek egy-egy mérkőzést .

- No és akkor a tippelős játék. Kezdjük a focival Győri ETO FC- Videoton FC?

- A tippjeim csak tippek, teljes mértékben a megérzéseimre hagyatkoznék. Vidi győzelmére voksolnék, Fehérvár ellen nem fogadnék sose.

- Dunaújváros -FTC?

- FTC-győzelem.

Mönchengladbach- Paderborn ?

- A német focit, illetve az azt övező hangulatot nem is teljesen, de a dortmundit jól ismerem. Egyszerűen fantasztikusnak és példásnak tartom az itteni szurkolók mentalitását. Amikor meccsnap van, mondhatni ünnepnap a városban. Nem igen látni olyan embert az utcán, aki ne húzna sárga-fekete trikót, vagy éppen egy sálat, amin a BVB-embléma szerepel, legyen 3, vagy 80 éves. A Mönchengladbach otthon tartja a pontokat.

- Bremen- Wolfsburg?

- Úgy érzem, a brémaiak meglepik a Wolfsburgot, és nyernek.

- Real Madrid- Villareal?

- A tesóm óriási Barca-drukker, így a Bacelona áll hozzám, de bevállalom: a Real Madrid győzelmére tippelek.

- Sevilla- Atletico Madrid )?

- Az Atletico nyer, kettes.

- PSV -Ajax )?

- A PSV nyeri a rangadót.

- Nézzük a kosárlabdát: Braunschweig- Alba Berlin?

- Az Alba Berlin lesz a győztes.

- Hagen- Ludwigsburg szintén kosárlabda?

Hagen-győzelem.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!