Viharos szél és hó - Fa Nándi hazafelé tart

2017. január 11., 09:40 szerző: Ferencz Balázs
komment
Fa Nándor már 66 napja van versenyben a VIII. Vendée Globe Földkerülő, megállás nélküli vitorlásviadalon.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A Horn-fok megkerülése után 60 lábas hajójával, a Spirit of Hungary-vel elbúcsúzott a déli óceánoktól a fehérvári skipper, s már a Falkland szigeteket is elhagyva hajózik a Dél-Atlanti óceánon hazafelé.

A havas, jeges, viharos szélben, a “Víjjogó Ötvenesek” világában, a Falkland szigeteket Keletről kerülte a 63 esztendős magyar hajós, s már túl van az elméleti versenytáv 73 %-án.  A 35-40 csomós félszélben É-K-i irányban,  az Északi félteke elérése a következő cél, de a következő napokra jut még egy-két nap küzdelem az  “Üvöltő Negyvenesek” birodalmában is.

Fotó: Spirit of Hungary/Fa Nándor

"Élvezem, hogy fölfelé vitorlázok, haladok, minden megtett mérfölddel közelebb kerülök a célhoz. Két hónap után egyértelműen megerősödik az emberben ez a vágy: tisztességgel befejezni. Szép és jó, de még jobb lesz, ha vége lesz. Valahogy a Horn-fokkal egy olyan mérföldkövet hagy maga mögött az ember, ami lezár egy nagyon nehéz időszakot, és nehéz újabb energiákat mozgósítani az előttem álló egy hónapra. Pedig kell, és fogok is, mert a cél ott van, nem itt.​" - fogalmazott Fa Nándor a Spirit of Hungary hajónaplójában.

Ferencz Balázs

2017. január 11., 09:40 szerző: Ferencz Balázs

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...