Sportvilág

2016.10.21. 13:24

Világbajnoki arany- Kétszáz kilót nyomott a körmendi veterán

Körkép- Aranyéremmel tért haza a Németországban rendezett WUAP Erőemelő és Fekvenyomó Világbajnokságról a körmendi szenior fekvenyomó, Vass László.

Tóth Gábor

A világbajnokságra való felkészülés utolsó állomásaként Vass László a szlovák nyílt nemzeti fekvenyomó-bajnokságon feszült neki a súlyoknak Dobsinában. Az összevont versenyen 45 masters sportoló indult. Pontozás alapján hirdettek végeredményt - a kor, a testsúlysúly és a teljesítmény számított. Vass Lászlónak három jó fogása volt, 180, 190 majd 197,5 kilót nyomott ki fekve, ezzel ezüstérmet szerzett.

Fotó: Csapó Ibolya

A WUAP Erőemelő és Fekvenyomó Világbajnokságot Németországban, Herzberg városában rendezték. Vass László a -140 kg-os súlycsoportban, a masters III. (50-55 év) korcsoportban nevezett. A körmendi erős ember 180, 195 illetve 200 kg-ot nyomott, ezzel a teljesítményével pedig a legjobbnak bizonyult, világbajnoki aranyérmet szerzett.

- A csehországi eredményem alapján bizakodva utaztam a vb-re, és nem is kellett csalódnom, Németországban is jó formában versenyeztem - fogalmazott Vass László. - Nagyon boldog vagyok, mert ez a vb-arany veterán pályfutásom legfényesebb nemzetközi érme - és nagyon sok munka van mögötte. Most egy kicsit szusszanok, aztán folytatom tovább az edzéseket. Szeretnék ugyanis ott lenni májusban a magyar bajnokságon, júniusban pedig a lengyelországi Európa-bajnokságon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!