Szaknyér

2016.06.29. 18:16

Indiánok az Őrségben? - 24 gyermek gyűjt élményeket a vöröskeresztes Napfény táborban

Szaknyér – Visszatérő vendégek lettek a vöröskeresztes táborozók Szaknyérben: már negyedik éve szervezik ide a Napfény tábort.

Simán Klára

- Egészségileg károsodott, illetve szociálisan hátrányos helyzetű családok gyermekeivel táborozunk már 37. éve – mondta el a Napfény tábor vezetője, György Béláné. A Magyar Vöröskereszt Vas Megyei Szervezetének véradásszervező koordinátora hozzátette, hogy ő maga már 34. éve tölti együtt ezt az egy hetet a résztvevőkkel, és mivel az őrségi kistelepülésen igen jól érzik magukat a gyerekek, visszatérő vendégekké váltak itt.

Fotó: Simán Klára

- Mindig kitalálunk valami izgalmat a táborozóknak: most időutazók lettünk, voltunk már indiánok, de az őskorba is visszarepültünk egy napra, majd az újkorba érkeztünk, ma pedig középkori dolgokkal foglalkozunk – mondta el György Béláné. Varga Bence már fel is készült a délutáni játékra:

- Nagyon várom az íjászkodást, már van pajzsom, álarcom és kardom is a középkori harcokhoz, de íjam még nincsen – mondta el Bence. Drimmer Luca a tábor legkisebb résztvevője pedig direkt a fotózásra vette fel hercegnős ruhácskáját, saját készítésű koronáját – ezzel tisztelt meg bennünket a nagylány, aki jövőre már iskolás lesz. Németh Lilinek a kézműves foglalkozások és az időutazás tetszik legjobban.

A szakonyi Napfény táborban most 24 gyermek és hét felnőtt van, június 25-én érkeztek, és július 2-án reggel indulnak haza. A vöröskeresztes tábor költségeit a szervezet részben pályázaton nyerte el, részben pedig jótékonysági esten gyűjtöttek rá. A boldog gyermekarcok miatt minden évben újra és újra nekifutnak a szükséges forrás megteremtésének az önkéntesek – eddig sikerrel jártak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!