Szentgotthárd

2014.05.08. 16:05

A veszélyekre figyelmeztettek

Szentgotthárd - Ezúttal nem ellenőriztek, hanem ajándékot osztottak a rendőrök az Opel gyár épülete előtt. A cél az volt, hogy felhívják a figyelmet a biztonságos gyalogos és kerékpáros közlekedésre.

Farkas Eszter

Az Opel Szentgotthárd Kft. gyáregysége előtt várakoztak csütörtökön fél kettőkor a vasi rendőrök. A gyalogosok és a biciklisek figyelmét akarták felhívni a biztonságos közlekedés szabályaira. A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága a kerékpáros és a gyalogos balesetek számának csökkentése érdekében, még 2013. novemberében hirdette meg a „Biztonságosan a munkahelyre és haza" elnevezésű közlekedésbiztonsági programot. Az akció keretében több olyan üzemet látogatnak meg a rendőrök a megyében, ahol a dolgozók nagy része gyalogosan, vagy kerékpárral érkezik a munkahelyére.

Csütörtökön a szentgotthárdi Opel gyárnál a bicikliseket többek között arról kérdezték a rendőrök, melyek azok a kötelező tartozékok, amelyeknek egy kerékpáron fent kell lenniük.

– Lámpa, csengő, prizma, fékek – sorolta Balla Ildikó, a gyár munkatársa, aki minden nap bringával jár munkába. Ildikó egy csengőt kapott ajándékba a rendőröktől, de volt aki lámpát, fényvisszaverőt, prizmát kapott.

A hiányzó prizmát is pótolta Balla Ildikó kerékpárján Kovács Vanda rendőr őrnagy az Opel gyár előtt tegnap délután. A munkába igyekvő Ildikó egy csengőt is kapott ajándékba. Fotó: Szendi Péter

2013-ban országosan a kerékpárosok több sérüléssel járó balesetet okoztak, mint a teherautók és az autóbuszok vezetői együttvéve. A kerékpározás kiemelt baleseti kockázata elsősorban lakott területen belül jelentkezik, de az észlelhetőség hiánya főleg lakott területen kívül vezet közúti tragédiához. Az előző évhez viszonyítva a megyében a gyalogos és a kerékpáros balesetek számának növekedése indokolta a program elindítását – tájékoztatott a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrök eddig három helyszínen hívták fel a gyalogosok és kerékpárosok figyelmét a veszélyekre. Sárvári, körmendi és szombathelyi gyárak előtt állították meg a munkába igyekvőket, hogy tájékoztassanak és láthatóságot növelő eszközöket adjanak a dolgozóknak. A program következő állomása Celldömölkön lesz majd, ahol a vasi rendőrök hasonlóképp hívják fel a dolgozók figyelmét a veszélyekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!