Szentgotthárd

2015.03.01. 15:30

A zaklatók ellen

Szentgotthárd - Megtárgyalták a képviselők Az egyes külföldi állampolgárok Szentgotthárdon tartózkodásának helyzete című előterjesztést, és annak pontjaival egyetértettek.

Bajdó Bettina

Az előterjesztés pontjait a testületi ülésen Huszár Gábor polgármester ismertette. E szerint felkérik a Körmendi Rendőrkapitányság vezetőjét, hogy a Szentgotthárdon tartózkodó külföldiek által okozott közbiztonsági problémák megoldása érdekében lehetőségei szerint fokozza a közterületi jelenlétet, a hozzá érkező bejelentéseknél biztosítson járőrt a helyszínre.

A márciustól üzemelő kamerarendszer adta lehetőségeket kihasználva lépjenek fel különösen nagy súllyal a külföldiek által közterületen okozott jogsértések esetén. Felkérik továbbá a rendőrkapitányság vezetőjét, hogy más hatóságokkal, illetve az önkormányzat megfelelő szerveinek bevonásával célzott ellenőrzéseket tartson a Szentgotthárdon tartózkodók lakóhelyén is.

Az oktatási intézményeinek vezetőihez is szóltak, hogy az intézményeikben előforduló, külföldiek által okozott súlyosabbnak minősülő eseteket jelentsék az önkormányzati hivatalnál is.

Huszár Gábor kiemelte: fontos, hogy jelentsék az eseteket
Fotó: Szendi Péter

A lakosságot pedig arra kérik, hogy a város utcáin őket leszólító, nekik árukat eladni kívánó idegenekkel ne álljanak szóba, tőlük ne vásároljanak, az ilyen tapasztalataikat haladéktalanul jelentsék a rendőrőrsön vagy az önkormányzati bejelentővonalon. Hamarosan szórólapokat is készítenek, melyeket eljuttatnak a helyiekhez, ezen a telefonszám is fel lesz tüntetve.

Megegyeztek abban is, hogy a polgármester vegye fel a kapcsolatot azokkal a szentgotthárdiakkal, akik külföldieknek lakásokat adnak ki, hogy egyeztessen velük: ehelyett az önkormányzat által indítandó elszállásolási programba kapcsolódjanak be.

Továbbá megvizsgálják a gépjárműadó kivetésének a lehetőségét is a huzamosabb ideje itt tartózkodó külföldi állampolgárok esetében.

Lábodi Gábor (Jobbik) köszönetet mondott az előterjesztéshez, ugyanis témafelelősnek érzi magát ebben az ügyben. Szerinte, ha ez megvalósul, akkor megoldódnak a problémák. Egyhangúan fogadták el a javaslatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!