Szentgotthárd

2015.10.07. 08:39

Ágh Péter: Az EU bevándorlási politikája megbukott

Az illegális bevándorlás hullámai egész Európát robbanással fenyegetik. 2015 októberéig a Magyarország határait illegálisan átlépők száma megközelítette a 300 ezer főt.

Cseszkó Tamás

Európa és Magyarország példátlan nagyságú, tömeges népvándorlással áll szemben, az utánpótlás pedig bőséges, az elkövetkező időszakban sok millióan kelhetnek útra - mondta el Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője, az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának tagja.

Ágh Péter felhívta a figyelmet Orbán Viktor miniszterelnök ENSZ-tanácskozáson elhangzott szavaira, amelyek szerint Európa nem lesz arra képes, hogy egyedül viselje ezt a terhet, ezért a nemzetközi politika minden fontosabb szereplőjének be kell fogadnia a migránsok egy részét egy világkvótarendszer részeként. Hozzátette: ha a jelenlegi trendekben nem áll be változás, a tömeges bevándorlás destabilizálni fogja Európát. A kialakult helyzetért az Európai Uniót és a felelőtlen ígéretekkel bátorító európai politikusokat terheli a felelősség. Az európai politika szégyene, hogy emiatt emberek halnak meg.

Eközben a magyar baloldal bevándorláspárti, a Jobbik pedig kétszínű politikát folytat. A kormány nemzeti konzultációt hirdetett, amely során több mint 1 millió ember mondta el véleményét. A magyar emberek döntöttek: az országot meg kell védeni. A kormány minden lépése és intézkedése ebből vezethető le. A magyarok azt is világossá tették, hogy az Európai Unió megengedő bevándorlás-politikája megbukott, valamint a bevándorlás és a terrorizmus térnyerése összefüggésben áll.

Emlékeztetett: Magyarországnak a schengeni egyezményben is rögzített kötelezettsége az ország és az Európai Unió külső határainak védelme. Mivel az Európai Unió nem képes rá, Magyarországnak kell megvédenie saját és az Európai Unió határait is. A magyar kormány és az Országgyűlés egyértelmű lépéseket tett a helyzet kezelésére: a szerb–magyar határszakaszon elkészült a műszaki határzár, amelyen az illegális határátlépéseknek már csak alig 3 százaléka történik. Emellett szigorítottak egyes jogszabályokat, hogy megvédhessék az ország határait és kellő súllyal léphessenek fel az embercsempészekkel és a zöldhatáron illegálisan belépőkkel szemben. A törvénymódosításnak köszönhetően a rendőrség és a honvédség jogszerűen és hatékonyan tud fellépni a határzár biztosítása érdekében.

A Fidesz országgyűlési képviselője elmondta, hogy Vas megyében jelenleg két ideiglenes regisztrációs pont működik, Körmenden és Szentgotthárdon, melyeken eddig 14 ezer ember fordult meg, majd hozzátette: a létesítmények infrastrukturális hiányosságaik miatt nem válhatnak állandó befogadó-állomássá.

Ágh Péter köszönetét fejezte ki a magyar határokon szolgáló, fegyelmezett és emberséges teljesítményt nyújtó rendőröknek és honvédeknek, akik feszült helyzetekben is fegyelmezetten léptek fel. Hasonlóan megköszönte a karitatív szervezetek és a civil segítők munkáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!