Szentgotthárd

2015.03.27. 09:40

Bana Tibor és Lábodi Gábor Szentgotthárdon gereblyéztek

Szentgotthárd - Havonta egy napot önkéntes munkával töltenek a jobbikosok, fizetésük 10 százalékát jótékony célra ajánlják fel.

Szendi Péter

A Jobbik idén a korábbinál is nagyobb figyelmet fordít a betegek, szegények, rászorulók, idősek megsegítésére, így 2015-re meghirdette az önkéntesség évét, ami azt jelenti, hogy a párt országgyűlési képviselői havonta egy napot önkéntes munkával töltenek szociális, karitatív vagy kulturális területen, valamint fizetésük 10 százalékát minden hónapban jótékonysági célra, egy alapítványnak ajánlják fel. Bana Tibor és Lábodi Gábor csütörtökön Szentgotthárdon gereblyéztek.

- A Jobbik Vas megyei szervezetei számára egyáltalán nem ismeretlen a jótékonyság, hiszen az elmúlt években rengeteg adománygyűjtő akciót szerveztünk. Tavaly az országos sajtót is bejárta a hír, hogy szentgotthárdi kezdeményezésre egy Lábodi Gábor által kézzel készített, egyedi, gravírozott üvegasztalt bocsátottak árverésre, amelynek teljes bevételét mentőállomások és nehéz helyzetben lévő családok megsegítésére fordították. Ebben az akcióban Vona Gábor, a Jobbik elnöke személyesen is oroszlánrészt vállalt - elevenítette fel az előzményeket Bana Tibor országgyűlési képviselő, aki Lábodi Gábor megyei közgyűlési és szentgotthárdi önkormányzati képviselővel közösen elsőként a szentgotthárdi Városi Gondozási Központban vállalt közérdekű önkéntes munkát. A képviselők alaposan megismerhették az intézmény tevékenységét, emellett ismételten szembesülhettek azzal, hogy a szociális ágazatban dolgozók helyzetének javítása, bérük emelése rendkívül fontos lenne, hiszen ahhoz képest, hogy milyen felelősségteljes, tiszteletre méltó munkát végeznek, elképesztően alul vannak fizetve. Ezen a nemzeti ellenzéki párt szerint sürgősen változtatni kell.

Fotó: Szendi Péter

Bana Tibor és Lábodi Gábor bútorok, irodaszerek cipelésében, egy fenyőfa elültetésében és a falevelek összegereblyézésével, a letört faágak összegyűjtésével az udvar szebbé varázsolásában nyújtottak segítséget. Mint arról beszámoltak, szeretetteljes fogadtatásban részesültek, örömmel, jókedvűen végezték a rájuk bízott feladatokat, a nap végén pedig elégedetten, jó érzéssel tették le a szerszámokat. Bana Tibor országgyűlési képviselő, a Jobbik Vas megyei elnöke a következő hónapban két helyszínen vállal önkéntes munkát, így pótolva az elfoglaltságai miatt kimaradt februári alkalmat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!