Szentgotthárd

2017.02.02. 19:50

Bővülő források

Szentgotthárd - Az új pályázati ciklus forrásairól tartottak előadást csütörtök este. Lesz pénz a cégeknek és az önkormányzatoknak is, de oda kell figyelniük a pályázóknak.

Turbók Attila

- A most kezdődő pályázati ciklusban megpróbáljuk egyszerűsíteni a pályázati rendszert, melyben az uniós források mellett most hazai pénz is jut fejlesztésekre - mondta a szentgotthárdi tájékoztatón V. Németh Zsolt államtitkár. Hangsúlyozta: az önkormányzatok például elhagyott szőlőterületek megőrzésére, a civil szervezetek pedig magyar hagyományok (viseletek, zene, programok) fejlesztésére vehetik igénybe a pályázati forrásokat. Ilyen célokra most 300 milliót különített el a kormány.

V. Németh Zsolt államtitkár Fotó: Turbók Attila

A tájékoztatón elhangzott: már most kétszeres a pályázati igény, mint az elérhető forrásmennyiség, ezért az érdeklődők nagyon figyeljenek oda benyújtandó anyagaikra. A cégek ebben a ciklusban például kutatásfejlesztésre, foglalkoztatásra és például infokommunikációs beruházásokra is pályázhatnak, egyebek között kapacitásbővítés mellett. Vas megyében településfejlesztési pályázatokra most 36,6 milliárd forint áll rendelkezésre, ám V. Németh Zsolt kijelentette: próbálják bővíteni a forrásokat, hogy minél több vasi cég kaphasson támogatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!