Szentgotthárd

2014.07.09. 16:10

Díjazták a mentőket: Az év egészségügyi szakdolgozói lettek

Szentgotthárd - Astellas-díjjal ismerték el a Szentgotthárdi Mentőállomás bajtársainak munkáját az év egészségügyi szakdolgozója pályázaton.

Simon Erzsébet

A Szentgotthárdi Mentőállomás Astellas-díjas kollektívája. Fotó: Szendi Péter

Nyolcvanhat díjazott vehet át elismerést csütörtökön a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán az Astellas díj – Az év egészségügyi szakdolgozója 2014 pályázaton elért sikere nyomán. A díj idén is három-három egyéni és csoportos kategóriában talált gazdára. Összesen 849 egészségügyi szakdolgozó munkáját ismerték el. A szakmai értékelés során a bírálók elsősorban a tavalyi évben tanúsított teljesítményekre fókuszáltak. A zsűrizéskor kiemelt figyelmet kapott a jelöltek szakmai feladatokon felüli, például az egészségnevelés vagy a prevenció területén végzett munkája. A helyszíni sürgősségi kategóriában Vas megyei sikernek örülhetünk: a Szentgotthárdi Mentőállomás bajtársai kerültek az élre. A szakmai méltatás szerint a 27 tagú kollektíva frekventált térségben, a hármashatár közelében tevékenykedik, gyakorta kell a magyarok mellett osztrák, szlovén betegeket is ellátniuk. Ugyancsak sok feladatot ad a területükön áthaladó 8-as számú nemzetközi főútvonal, ahol súlyos balesetek felszámolásában számos alkalommal kellett részt venniük. Fokozott terhet ró rájuk a térségben sürgősségi ellátásra szorult betegek 50-70 kilométeres szállítása. Azért, hogy minél jobban meg tudjanak felelni a szakmai elvárásoknak, közösen gyakorolnak, tanulnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!