Szentgotthárd

2015.08.02. 15:37

Együtt fújta három vasi zenekar – Szentgotthárdon találkoztak

Szentgotthárd – Egyesével átvonultak a városon a találkozón részt vevő fúvószenekarok, aztán a barokk templomnál találkoztak. A fúvós összejövetel az egyik utolsó programja volt az idei Szentgotthárdi Történelmi Napok rendezvénysorozatnak.

Bakos Ágnes

– Nagyon jó körülnézni és látni, milyen sok szentgotthárdi érdeklődő gyűlt össze – hangsúlyozta Labritz Béla, Szentgotthárd alpolgármestere, köszöntve a találkozón részt vevő zenekarokat és a közönséget.

18. alkalommal gyűltek össze fúvószenekarok Szentgotthárdon és 13. alkalommal része a találkozás a történelmet idéző programoknak. Labritz Béla kiemelte, hogy nem volt balszerencsés a 13-as szám, hiszen nagyon jól sikerült az idei időutazás.

A zenekarok ünnepélyes fogadtatása nem maradt el: természetesen zenével köszöntötték vendégeiket a gotthárdiak, valamint vidám koccintással. A zenekarok tagjai szívesen lettek volna inkább karnagyok, mint trombitások vagy tubások – hiszen az együttesek vezetőinek jutott tüzes vizes köszöntés.

Ahogy az alpolgármester is hangsúlyozta: a fúvóstalálkozó leghangulatosabb része mindig a közös muzsikálás. A színház előtti téren felsorakozott zenekarok három számot is közösen adtak elő a népes közönség örömére és tapsával kísérve.

Az Üdvözlet indulót Rápli Róbert, a házigazda zenekar karnagya, a Fehérvári indulót Morvai András, a körmendi fúvósok karnagya, a Szamos-menti indulót pedig a harmadik résztvevő, a Táplánszentkereszti Ifjúsági Fúvószenekar karnagya, Janászek Ferenc vezényelte.

Labritz Béla, Szentgotthárd alpolgármestere felhívta a hallgatóság figyelmét arra, hogy jövőre 110 éves lesz a szentgotthárdi fúvószenekar. Nagyszabású ünnepre készülnek és várnak minden érdeklődőt és több együttest is a jubileumi ünneplésre 2016-ban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!