Szentgotthárd

2014.08.21. 09:49

Együtt pedáloztak Szentgotthárdon

Szentgotthárd – A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Pszichiátriai Betegek Otthona Szentgotthárd szervezte meg a „Pedálozz velünk!” elnevezésű nemzetközi kerékpártúráját, melynek lebonyolításában a helyi kerékpáregylet is önzetlenül segített.

Bajdó Bettina

A rendezvényre nyolc hazai intézmény Darvastó, Ivánc, Csákánydoroszló, Zsíra, Bázakerettye, Győr, Sopron, Szentgotthárd jelentkezett és a szlovákiai Ekecsről is érkeztek kerékpárosok.

Fotók: Korándi Katalin

A szeszélyes időjárásnak kitéve kezdődött a megnyitó ünnepség az intézmény udvarán, a lakók a táncos produkciójukat már a kultúrteremben mutatták be, s itt került sor az intézményi ajándékok átadására is. A többi napon már kegyesek voltak a versenyzőkhöz az égiek, nem volt szükség az esőkabátokra. Magyarország és Ausztria dombokkal tarkított tájain a három nap alatt több mint kétszáz kilométer megtétele alatt kalandos túrában volt részük. Megcsodálhatták a németújvári várat és megküzdöttek az útvonalak szerpentinjeivel is.

A szervezők köszönetet mondtak a támogatóknak, kiemelve a helyi autógyárat, melynek vezetői a sportolók és kísérőik részére felajánlott egyenpólókkal és anyagi támogatásukkal lehetővé tették, hogy minél kedvezőbb feltételek mellett lehessen a kerékpártúrát megszervezni. Felemelő élmény volt a közel nyolcvan kerékpárosnak végighajtani a városon a kerékpárcsengők hangja mellett.

A túra záróünnepségén a sportolók örömmel vették át érmeiket. Kísérőik pedig a névre szóló okleveleikkel emlékezhetnek a kerékpártúrán való részvételre. A legnagyobb élményt azonban mégis az együtt eltöltött idő jelentette mindenki számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!