Szentgotthárd

2017.06.01. 17:11

Elismerték a főépítész munkáját

Czeiner Gábor 1987-ben lett Szentgotthárd főépítésze. Most nyugdíjba vonul – ez alkalomból köszöntötték a képviselők.

Vadas Krisztina

– Sikeres életút után megelégedettséggel lehet nyugdíjba vonulni. Ha mindehhez még jó fizikai és szellemi állapot is társul, akkor a nyugalmazott évek is aktívan, eseménydúsan telnek – kezdte Czeiner Gábor méltatását Huszár Gábor polgármester.

Szentgotthárd volt főépítésze 1940-ben született Kaposváron. A Budapesti Építőipari és Közlekedési Műszaki Egyetem Építészmérnöki Karán végzett 1964-ben. Ezt követően Szombathelyen dolgozott: építésztervezőként lakó-, ipari, oktatási és egészségügyi épületek terveit készítette. 1982-től településtervezéssel is foglalkozott. Munkái főleg Szentgotthárd, Körmend, Szombathely hármasára koncentrálódtak. 1987-ben felkérték Szentgotthárd főépítészének, ezt a feladatot csaknem harminc évig látta el. 1974-ben nívódíjat kapott, majd 1975-ben a Magyar Munka érdemrend bronz fokozatával is kitüntették. 1996- ban kapott Szentgotthárd Hild-díjat, amelyhez nagyban hozzájárult Gábor tevékenysége is – hangsúlyozta a polgármester.

Sokrétű személyiség: ezüstkoszorús vitorlázó repülő. Évtizedek óta repülőoktató tevékenységet folytat. Emellett a fotózás is nagy szenvedélye. Sokszor össze is köti a kettőt és a levegőből készít csodálatos felvételeket. Publikációival szaklapokban többször találkozhattak az olvasók.

Sokéves kemény munkájának elismeréseként Huszár Gábor polgármesteri díszoklevéllel és ajándékkal köszöntötte Czeiner Gábort.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!