Elismerték a főépítész munkáját

2017. június 01., 19:08 szerző: Vadas Krisztina
komment
Czeiner Gábor 1987-ben lett Szentgotthárd főépítésze. Most nyugdíjba vonul – ez alkalomból köszöntötték a képviselők.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

– Sikeres életút után megelégedettséggel lehet nyugdíjba vonulni. Ha mindehhez még jó fizikai és szellemi állapot is társul, akkor a nyugalmazott évek is aktívan, eseménydúsan telnek – kezdte Czeiner Gábor méltatását Huszár Gábor polgármester.

Szentgotthárd volt főépítésze 1940-ben született Kaposváron. A Budapesti Építőipari és Közlekedési Műszaki Egyetem Építészmérnöki Karán végzett 1964-ben. Ezt követően Szombathelyen dolgozott: építésztervezőként lakó-, ipari, oktatási és egészségügyi épületek terveit készítette. 1982-től településtervezéssel is foglalkozott. Munkái főleg Szentgotthárd, Körmend, Szombathely hármasára koncentrálódtak. 1987-ben felkérték Szentgotthárd főépítészének, ezt a feladatot csaknem harminc évig látta el. 1974-ben nívódíjat kapott, majd 1975-ben a Magyar Munka érdemrend bronz fokozatával is kitüntették. 1996- ban kapott Szentgotthárd Hild-díjat, amelyhez nagyban hozzájárult Gábor tevékenysége is – hangsúlyozta a polgármester.

Sokrétű személyiség: ezüstkoszorús vitorlázó repülő. Évtizedek óta repülőoktató tevékenységet folytat. Emellett a fotózás is nagy szenvedélye. Sokszor össze is köti a kettőt és a levegőből készít csodálatos felvételeket. Publikációival szaklapokban többször találkozhattak az olvasók.

Sokéves kemény munkájának elismeréseként Huszár Gábor polgármesteri díszoklevéllel és ajándékkal köszöntötte Czeiner Gábort.

Vadas Krisztina

2017. június 01., 19:08 szerző: Vadas Krisztina

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...