Fát ültető autógyár Szentgotthárdon

2017. június 11., 17:55 szerző: Vas Népe
komment
SZENTGOTTHÁRD - Rendezvények sorával emlékezett meg az Opel Szentgotthárd a nemzetközi környezetvédelmi világnapról. A termelés beindításának 25. évfordulóját ünneplő gyár a környezetvédelemben is aktív szerepet vállal.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Együttműködve, a hazánkban már több helyszínen is működő Tündérkert mozgalom alapítójával, Kovács Gyulával, a szentgotthárdi gyár munkatársai őshonos gyümölcsfákat rendelhettek otthoni ültetésre vagy örökbe fogadhattak, hogy a gyár területén elültessék.

Minden megrendelést az Opel gyár egy újabb fa ültetésével egészítette ki. Az így összegyűlt több, mint száz facsemetét, a dolgozók a gyár egyik szabad területen ültették el együtt, míg magánkertekbe kétszáz fát ültetnek majd el.

Száz csemete az udvaron

Az őshonos fák által beültetett föld közelében a telephelyen egy természetes élőhely kialakítására alkalmas terület található, ahol szabadon és zavartalanul fejlődhet a gyár területén korábban jellemző természetes növény- és állatvilág. Ezen a területen az előzetes botanikai felmérések alapján már most természeteshez igen közeli állapot uralkodik, melyet tovább erősítenek az élőhely aktív menedzselésével: kaszálás ritkításával és időpontjának megfelelő meghatározásával, valamint esetlegs felülvetéssel.

Természetvédelmi film vetítését szervezték a szentgotthárdi moziban iskolásoknak, egy felvilágosító előadást a gyár munkatársainak arról, miért fontos a gyümölcstermelés területén a biológiai sokféleség és az ökológiai termesztés.

Vas Népe

2017. június 11., 17:55 szerző: Vas Népe

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...