Szentgotthárd

2014.10.22. 15:46

Felesküdött az új képviselő-testület Szentgotthárdon

Szentgotthárd - Alakuló ülését tartotta az október 12-ei önkormányzati választások után újjászerveződött városvezetés szerdán.

Markó Petra

Az ünnepélyes ceremónia előtt a helyi választási bizottság elnöke, Bánfi József néhány mondatban felvázolta a választások eseményeit és eredményeit, ezt követően pedig a képviselő-testület tagjai, valamint a polgármester is letette esküjét.

Huszár Gábor régi-új városvezető ismertette azokat az irányelveket, amelyeket az elkövetkezendő években fontosnak tart. Véleménye szerint - bár eddig mindenki egyénileg küzdött azért, hogy elnyerje mandátumát - mostantól együttműködve, közösen és elkötelezetten kell a városért és a városlakókért dolgozni.

Miután a képviselők átvették megbízólevelüket, megválasztották az alpolgármestert: a polgármester javaslatával egyetértve a grémium Labritz Bélát szavazta meg.

Az ilyenkor szokásos napirendi pontok mellett módosították a szervezeti és működési szabályzatot. Három bizottság alakult, amit az újjászerveződött testület szaktudása és érdekeltségi területe alapján állapítottak meg.

 

A Pénzügyi, Városüzemeltetési és Jogi Bizottság elnöke Kardosné Kovács Márta lett, tagjai pedig Lábodi Gábor és dr. Sütő Ferenc. A bizottság munkáját külső tagként Vadász József és Seres Csaba segítik majd. Az Önkormányzati Erőforrások és Külkapcsolatok Bizottságát továbbra is dr. Haragh László vezeti, tagjai Szalainé Kiss Edina és Dömötör Sándor, valamint külső tagként közreműködik Bedi Beatrix és Fábián Béláné. Új grémium az Eszközkezelő Bizottság, amelynek Virányi Balázs lett az elnöke, tagja Dömötör Sándor és dr. Sütő Ferenc, külső tagjai pedig Vörös Gábor és Kovács Andrea. A Közbeszerzési Bizottságba Labritz Béla, Kardosné Kovács Márta, dr. Haragh László, Virányi Balázs, valamint Lábodi Gábor került. Az önkormányzat szociális tanácsnoka Dömötör Sándor lett.

Megválasztották a városrészi önkormányzati elnököket is: Farkasfán Dömötör Sándor, Jakabházán Szalainé Kiss Edina, Máriaújfaluban dr. Sütő Ferenc, Rábafüzesen Kardosné Kovács Márta, Rábakethelyen dr. Haragh László, Zsida, Zsida-hegyen Lábodi Gábor, Rábatótfaluban pedig Labritz Béla tölti be a funkciót.

Jövő héten, az októberi rendes bizottsági és testületi üléseken az újonnan megválasztott képviselők megkezdik munkájukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!