Szentgotthárd

2017.04.08. 15:41

„Megmaradt örök példának és tiszta jelnek” – a forradalomra emlékeztek Szentgotthárdon

Kedden délután csaknem 150 ember gyűlt össze a Hősi emlékműnél. Az ünneplő tömeg együtt gondolt az 1848-as forradalom és szabadságharc áldozataira.

Vadas Krisztina

Az 1848/49-es események 169. évfordulójának előestéjén zeneszóval vonultak az ünneplők a Hősi emlékműhöz Szentgotthárdon. A megemlékezés koszorúit sokan elhelyezték, köztük V. Németh Zsolt államtitkár, Huszár Gábor polgármester, dr. Kondora Bálint, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke és dr. Orbán István, a  Szentgotthárdi Járási Hivatal vezetője. A történelmi egyházak, a városi intézmények és civil szervezetek képviselői is mind méltó módon rótták le tiszteletüket a forradalom áldozatai előtt.

A koszorúzást követően a Színházban dr. Kondora Bálint mondott beszédet. Kiemelte: habár a szabadságharc elbukott, mégis példa minden magyar számára. - Megmaradt örök példának és tiszta jelnek: a választás lehetősége ma is megvan – fogalmazott. Beszéde után a jelenlévők a  Szentgotthárd és Térsége Iskola Széchenyi István 5-8. Évfolyamos Általános Iskola tanulóinak Erő, hűség, remény című műsorát láthatták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!