Szentgotthárd

2014.12.13. 13:14

Iskolások díszítik fel a rászorulók karácsonyfáit Szentgotthárdon

Igazi karácsonyi hangulatot varázsoltak a város főterére, a Pannon Kapu Kulturális Egyesület minden évben próbál valami újdonsággal is kedveskedni a látogatóknak. Emellett szép számmal gyűltek az adományok is.

Bajdó Bettina

Kiss Éva, az egyesület elnöke elmondta, hogy advent minden hétvégéjére szerveztek és szerveznek valamilyen programot a város lakóinak, hogy ezzel is segítsék a ráhangolódást az ünnepekre.

- Idén újdonság, hogy a Színház elől átköltöztettük a programok egy részét a Széll Kálmán térre – folytatta az elnök. – Így sokkal közelebb van minden a városlakókhoz. Az árusok ingyen kapták meg a bódékat, az emberek pedig a főtéren szívesen megállnak nézelődni, vásárolni. Már advent első hétvégéjén hangversennyel és műsorral vártuk az érdeklődőket, valamint vasárnap ünnepi készülődés volt a színházban. Közösen sütöttünk mézeskalácsot és készítettünk adventi koszorúkat. Mikuláskor sem kellett izgulniuk a gyerekeknek, aki jól viselkedett, ajándékot kapott.

Szentgotthárdi adománygyűjtés - Horváth Anita, Völker Olivér és Szalainé Kiss Edina valamint Megyeri Ágnes a háttérben (Fotó: Szendi Péter)

A mostani hétvégén sem unatkoztak a helyiek. Szombaton felléptek a Széchenyi István Általános Iskola tanulói, az ENJOY TSE gyermek táncosai és a Tuzsu Junior Trió.

- A programokat Adventi varázslatoknak hívjuk már egy ideje – emelte ki az elnök. – Amellett, hogy mi meglepjük a város lakóit kulturális, kézműves programokkal, az adománygyűjtésre és a segítségre is nagy hangsúlyt fektetünk. Az első naptól fogva várjuk a cipős dobozokat, sőt az itt lévő dobozokat akár fel is lehet díszíteni, be is lehet csomagolni. Tudom, hogy ezekben a csomagokban nem csak használt dolgok vannak, sokan újdonságokkal lepik meg a rászorulókat. Ezeket majd december 20-án átadjuk a családsegítő szolgálatnak, hogy eljuttassák a lehető legjobb helyekre. Emellett hirdettünk a Turisztikai Desztináció Menedzsment (TDM) Szövetséggel közösen egy karácsonyfadíszítő-versenyt is az iskolák között, a fehér szín mellett minden oktatási intézménynek kijelöltünk még egy színt, melynek meg kell jelennie a díszek között. Ezek a fák is a rászoruló családokhoz kerülnek majd. Azoknak is érdemes ellátogatniuk hozzánk, akik még gondolkodnak a karácsonyi ajándékon, ugyanis színházjeggyel, festményekkel meg lehet lepni a szeretteiket.

A Szentgotthárdi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat a karácsonyi ünnepek közeledtével adománygyűjtést szervezett, szervez több alkalommal is a szociálisan rászoruló családok részére. Szombaton délelőtt ők is kint voltak a főtéren, nagyon jól sikerült az adománygyűjtő akciójuk. Szép számmal érkeztek zsákok, tartós élelmiszerek, ruhák, játékok, de folyamatosan várják az adományokat az intézményben is.

Vasárnap 15 órától karácsonyi készülődéssel folytatódnak a programok a Színház aulájában: ismét lesz mézeskalácssütés a nagymama konyhájában, készülnek karácsonyi asztaldíszek és ajándékok, játszószőnyeg várja a gyerekeket és berendezik a szeretet asztalát is. Ide bárki elhozhatja megunt játékát és vihet helyette másikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!