Kiismerték a várost

2017. május 21., 07:00 szerző: Vadas Krisztina
komment
Helytörténeti vetélkedőn mérették meg magukat a szentgotthárdi diákok. A versenyre kilenc csapat nevezett.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Az idei, Gotthárd-napi helytörténeti vetélkedő témája a dualizmus-kori Szentgotthárd volt. A Széchenyi iskola és a Vörösmarty gimnázium diákjai felkészülten érkeztek a versenyre, tudásuknak, kreativitásuknak köszönhetően jól vették az akadályokat.

A város dualizmus-kori történelméből álltak össze a feladatok: de akadtak kérdések, amelyek a teljes magyar történelem e korszakára vonatkoztak.

A diákok nagyon koncentráltak Fotó: Szentgotthárdi Önkormányzat

Für Katalin, történelem szakos tanár, Szepesiné Fuisz Erika, népművelő-könyvtáros és Talabér Lászlóné, a Honismereti Klub tagja alkották a zsűrit, akiknek nehéz dolguk volt: minden feladatot ügyesen oldottak meg a gyerekek, annak ellenére is, hogy a feladatok nem minden esetben voltak könnyűek. Volt, ahol a megszerzett tudásukról pontosan kellett számot adniuk (pl.: totó, igaz-hamis, stb.), volt, ahol pedig a kreativitásukra támaszkodhattak. Ilyen volt a „Képzeld bele magad..." játék, amikor is a csapatok egy-egy tagjának Erzsébet királyné, Wellisch Béla, vagy éppen egy kaszagyári munkás életébe kellett belehelyezkednie, és erről egy percben a zsűri és társai előtt előadást kellett tartania - rendkívül frappánsan oldották meg a diákok.

Vadas Krisztina

2017. május 21., 07:00 szerző: Vadas Krisztina

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...