Szentgotthárd

2016.05.06. 07:06

Márton püspökhöz fohászkodtak Gotthárdon

Ascensio Domini, Urunk Mennybemenetelének ünnepe – vagy ahogy eleink ismerték: áldozócsütörtök – az idei esztendőben egybeesett Szent Gotthárd püspök égi születésnapjának ünneplésével. E napon érkezett Szentgotthárdra Szent Márton püspök ereklyéje.

Horváth László

Márton püspök ereklyéjét Schauermann János plébános hozta a Nagyboldogasszony plébánia-templomba, ahol szentórával vette kezdetét az ereklye előtti tisztelgés. A szentmise előtt Huszár Gábor polgármester köszönte meg a Szombathelyen szolgálatot teljesítő lelkipásztornak, hogy az Irgalmasság Szentévében a Rába-parti város is vendégül láthatja pár órára Márton püspök ereklyéjét. Schauermann atya homíliájában rámutatott arra, hogy a mennyek országát nem odafönt kell keresni, hanem idelent. A mennyek országa itt kezdődik, mindannyiunk szívében. Tanításként pedig azt mondta: meg kell tanulnunk Szent Márton püspöktől, hogy óvakodnunk kell a gőg világától, és annak gondolatától.

A szentmisét körmenet követte; a liturgia közös imával ért véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!