Szentgotthárd

2014.09.18. 15:35

Megújultak az útszakaszok

Szentgotthárd - A várostól Apátisvánfalváig két szakaszon megújult az útszakasz. Nemcsak itt dolgoztak a közút munkásai, a térségben több helyütt is új réteg került az utakra.

Bajdó Bettina

 

A város és Apátistvánfalva között 2,5 kilométeren megújult az út (Fotó: Bajdó Bettina)

Pécsi Norbert Sándor, Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője elmondta, hogy Szentgotthárd és Apátisvánfalva között a körmendi mérnökségük végzett felújítási munkálatokat. A munkákat az Őrségben három úton szakaszosan, teljes szélességben végezték. Szentgotthárd és Apátistvánfalva között két szakaszon, összesen 2,5 kilométer, Farkasfa és Apátistvánfalva között szintén két szakaszon, 1,1 kilométer, valamint Orfalu és Apátistvánfalva között mintegy 400 méter hosszan végeztek finisheres, mart aszfaltterítést, ami a 86-os főút felújításából származott, Azt is elmondta a szóvivő, hogy ezt kétrétegű bitumenemulziós felületi bevonattal látták el. A felújítások augusztus végére befejeződtek. Hozzátette, hogy ezt követően a forgalomkorlátozás még néhány napig érvényben volt, mert a felületi zárás során terített kőrétegeknek be kellett ágyazódniuk a bitumenemulzióba. Miután ez megtörtént, a mozgó, be nem ágyazódott kőszemcséket is letakarították az útszakaszokról.

Felhívták az autósok figyelmét arra, hogy a felületi bevonat során kiszórt kő fokozatosan ágyazódik be, ezért mindenképpen közlekedjenek óvatosan a felújítási munkákban érintett szakaszokon a projektek teljes befejezéséig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!