Szentgotthárd

2016.10.25. 19:10

Negyven napirendi pont – Összeül a szentgotthárdi testület

Szentgotthárd – Októberi rendes ülését tartja a szentgotthárdi képviselő-testület szerdán. Ingatlanokról, közlekedésről és turizmusról is szó lesz.

Bakos Ágnes

Az önkormányzati vagyongazdálkodás az ülés elején ad témát a szerdai képviselő-testületi ülésen, a napirend szerint. Szintén az ülés első felében tárgyalják meg az önkormányzat tulajdonában álló földterületek, erdők, mezőgazdasági ingatlanok hasznosítását, valamint a város közlekedési helyzetét.

A különfélék között szerepelnek közvetlenül és közvetetten is idegenforgalmi témák. Például tájékoztatót hallgatnak meg a képviselők a város turisztikai feladatairól, és megvitatják az üzletek éjszakai zárva tartását. Ugyancsak a turizmust szolgálhatja a tervezett hosszú távú stratégiai partnerség a város és a Szentgotthárdi Művészeti Szabadnapok között.

Pénzügyekről is tárgyalnak szerdán. Egyik gazdasági téma lesz az elvi megállapodás települési adórendelet megalkotásáról, egy másik pedig az idei költségvetési rendelet módosítása.

Lakásvásárlási és lakáscélú támogatási kérelmeket is elbírálnak a képviselők, és üzlethelyiség bérbe adásáról is döntenek.

Az egészségügy duplán lesz téma: egyrészt az alapellátási körzetekről szóló önkormányzati rendelet módosítását tárgyalják, másrészt a rendelőintézet betegfogadási rendjének betartásáról is szó lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!