Szentgotthárd

2017.01.12. 18:30

Rekordok a moziban

Szentgotthárd - Az őszi kényszerszünet ellenére is rekordot döntött a látogatottság. Volt film, amit majdnem kilencszázan láttak, de olyan is, amit mindössze öten.

Bakos Ágnes

- Tavaly 158 filmet mutattunk be - kezdte Sebestyén Dénes, a Csákányi László Filmszínház szervezője. Összesen 393 előadáson forogtak a filmek, és 21 ezer 964 vendéget számoltak. - A 2015-ös rekordot megdöntő 21024. vendég körmendi, az újat felállító pedig rönöki fiatalember volt - sorolta a szervező. Emlékeztetett, hogy a nyári, 16 napos tervezett leálláson kívül volt még egy hosszabb moziszünet is. Novemberben 11 napra technikai okok miatt zártak be. Ennek ellenére sikerült látogatószám-rekordot dönteniük.

A legnézettebb hazai film az Oscar-díjas Saul fia volt tavaly Szentgotthárdon: összesen 425-en látták. Az élőszereplős produkciók között mindent vitt a Zsivány Egyes - Egy Star Wars-történet, azt 855-en látták a moziban. Az animációs filmek között A kis kedvencek titkos élete című filmre váltottak a legtöbben jegyet: 856 vendéget számoltak.

A kudarcokat sem titkolta el Sebestyén Dénes: a külföldi filmek között a Kivégzési parancs című angol sci-fi-re mindössze 11-en ültek be. A magyar filmek között a Cop Mortem című krimire voltak a legkevesebben kíváncsiak: öten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!