Szentgotthárd

2016.08.18. 11:55

Szlovén ösvény, buszváltozás, orfalui ülés – Rövid hírek Gotthárd környékéről

Szentgotthárd – Szlovén is már a digitális ösvény, három régiós járat menetrendje változik két hét múlva, és összeül az orfalui testület.

Bakos Ágnes

- Kétnyelvű lett a digitális terepasztal a szentgotthárdi Pável Ágoston Helytörténeti Gyűjteményben. Két évvel ezelőtt, a szentgotthárdi csata 350. évfordulójára készült el a már kétnyelvű terepasztal. A fejlesztés azért is fontos, mert a gyűjtemény szlovén nemzetiségi bázismúzeum is.

- Három, Szentgotthárdot érintő régiós buszjárat menetrendje változik szeptember 1-jén. A Körmend – Vasszentmihály – Rábagyarmat – Szentgotthárd vonalon a reggeli járat két perccel korábban közlekedik, míg a Szentgotthárd – Bajánsenye és a Szentgotthárd – Alsószölnök vonalakon igény szerint autógyári kitérőt tesznek a buszok szeptembertől.

- Nyolc napirendi pont ad témát az augusztus 22-ére összehívott testületi ülésnek az orfalui orvosi rendelőben. Téma lesz az ivóvíz-ellátási rendszer úgynevezett gördülő fejlesztési terve, az idei útfelújítások, valamint az is, hogy vis maior támogatásért fordul a Belügyminisztériumhoz a település.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!