Szentgotthárd

2015.04.02. 08:49

Török testvérvárosa lesz Szentgotthárdnak

Tavaly a szentgotthárdi csata 350. évfordulójának megünneplésére a törökországi Dilovasi városából egy katonazenekar is érkezett. Már akkor elkezdődött a kapcsolat kiépítése.

Bajdó Bettina

A törökök   látogatásának előkészítésekor már szó esett egy esetleges testvérvárosi kapcsolat kialakításáról, amelyet a Szentgotthárdi Történelmi Napokon aláírt szándéknyilatkozat követett. A testvérvárosi kapcsolat előkészítését a testület határozatában támogatta.

Huszár Gábor polgármester és a Dilovasi várost képviselő Ayhan Akbulut tavaly nyáron írta alá a szándéknyilatkozatot  (Fotó: Bana Ferenc)

Dilovasi városa meghívta a város delegációját az április 22-e és 26-a közötti fesztiváljukra, amelynek során a szándéknyilatkozatot megerősítendő aláírnák a Szentgotthárd és Dilovasi között létrejövő testvérvárosi megállapodást. Ennek értelmében a két város együttműködik, keresi a testvérvárosi kapcsolatból eredő lehetőségeket és él azokkal, kölcsönös látogatásokkal ápolja a kialakult kapcsolatot, gondoskodik a folyamatos kommunikációról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!