Szépségverseny

2009.09.24. 15:16

A kaviáros arcpakolás jót tesz a bőrnek - A Lívia szalonban járt Gáncs Laura, Augusztus szépe

Szombathely - Második szépségversenyünk első fordulóját Gáncs Laura nyerte. Augusztus szépe szerdán vette át nyereményét, az ötvenezer forint értékű szépségápolási utalványt a Lívia szalonban.

Bajdó Bettina

A jánosházi 17 éves Gáncs Laurára  augusztusban 535 voks érkezett a holnapunkon, így ő lett második szépségversenyünk első hónapjának győztese. Laura a szombathelyi Szent-Györgyi Albert Középiskola testnevelés tagozatára jár, harmadikos tanuló. 

A fiatal lány többször fellépett már divatbemutatókon, s a jövőben modellkedéssel szeretne foglalkozni. A szépség tíz évig akrobatikus rock and rollt táncolt, egy németországi világkupán 13. helyezést ért el. Szabadidejében aerobikozik, a tévében pedig legszívesebben a birkózást nézi. 

Laura csütörtök barátjával együtt érkezett  a nyeremény átvételére. A szalonban dr. Hende Lívia tulajdonos fogadta őket. Augusztus szépe meghatottan vette át a nyereményét, az ötvenezer forintos ajándékutalványt, majd rögtön a szépségápolásra terelődött a szó. A fiatal lány számos jótanácsot kapott arra vonatkozóan, hogyan őrizheti meg bőre fiatalságát, s hogyan tarthatja karban megfelelően testét.  



Dr. Hende Líviától vette át a nyereményét Gáncs Laura

Kiderült, hogy Laura rendszeres jár kozmetikába, általában gyantáztatni, s azt is megtudhattuk, hogy nagyon szerencsés, mivel a pattanásokkal nincsenek gondjai.  - A modelleknek nagyon fontos, hogy mindig sima és ápolt legyen a lábuk  - magyarázza dr. Hende Lívia, itt a szalonban ebben is tudunk segíteni.  

- Többféle módszerrel végzünk lézeres szőrtelenítést. Létezik az úgynevezett IPL technológia. A kezelés során a készülék fényenergiát bocsát ki, amit a szőrszál festékanyaga elnyel, s aztán hővé alakul át. A hőenergia ezt követően a szőrszálon keresztül eljut a szőrtüszőbe és megsemmisíti annak növekedési periódusát.

Az orvos érdekességként hozzátette, hogy mivel  egyidőben a szőrszálak átlag 30-40 százaléka növekedési, míg a többi nyugvó fázisban van, ezért legalább négy-hat kezelés szükséges ahhoz, hogy egy adott testtájon minden szőrszálat véglegesen eltűntessünk. A kialakult eredmény megőrzése érdekében évente ajánlott egy fenntartó kezelés elvégzése is, ami teljesen fájdalommentes. 



Augusztus szépe kipróbálta a lézeres szőrtelenítést  Fotó: Benkő Sándor

- Egy másik módszer is létezik a szőr végleges eltűntetésére, az enzimes szőrtelenítés -  folytatta a tulajdonos. - Ez azért is jó, mert minden bőr-, és szőrtípusra, bármely szőrszín esetén és a testen bárhol alkalmazható. A kezelés különböző gélt tartalmaz, amelyeket közvetlenül a gyantázás után kell a bőrbe masszírozni. A készítmény enzimatikusan gyakorol hatást a növekedési fázisban lévő szőrtüszőkre - tette hozzá a szakember.

- Általában a lábamat szoktam gyantáztatni  vette át a szót augusztus szépe, s nagyon jó lenne, ha meg végleg meg lehetne szabadulni a nemkívánatos szőrszálaktól. Hallottam már a végleges szőrtelenítésről, de még nem jutott eszembe, hogy kipróbáljam. Nagyon örülök, hogy kaptam egy ilyen utalványt, lehet, hogy kipróbálom a végleges szőrtelenítést. Szeretnék a jövőben modellkedéssel foglalkozni, s fontos, hogy simák és ápoltak legyenek a lábaim - mondta Laura. 

A fiatal lány a szalonban nemcsak a végleges szőrtelenítés technikájával ismerkedett meg, hanem megtudhatta, hogy miért fontos a bőrápolás. - Azt javaslom a vendégeimnek, hogy minél fiatalabb korban kezdjék el az arckezeléseket, így sokáig húszévesnek nézhetnek ki -  hangsúlyozta dr. Hende Lívia.   

- A fiataloknál sokszor okoznak gondot a pattanások, egy lézergéppel már ezek is kezelhetőek. Laurának nagyon szép a bőre, nem is látok rajta pattanásokat, így neki inkább arcpakolást ajánlanék. Vannak különféle maszkjaink, melyeknek arany, kaviár és gyémánt az alapja, ezek is nagyon jót tesznek az arcbőrnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!