A szerkesztő ajánlja

2016.10.17. 20:03

A hely, ahonnan életünk filmje belátható

Körmend- Nekünk a Balaton a Riviéra, és a biztos pont az életünkben az erkély. Amikor útnak indulunk - és amikor megérkezünk.

Ölbei Lívia

Kell az a hely, ahonnan az életünk filmje belátható. Mint a Csillagok háborúja, páholyból. Kóla, popcorn, erő. Mit nekünk a Szuperhold, ha lehet egy szuper napunk.

Fotó: Szendi Péter

Éj mélyből Petőfi hangja zeng föl, valahonnan az általános iskolából: „...visszapillant a nap a föld pereméről, visszanéz még egyszer mérges tekintettel, s mire elér a szeme a túlsó határra, leesik fejéről véres koronája.” De hát nem is mérges. Ja, persze. Petőfi 1848 januárjában írta ezt a verset, amikor nyilván már a zsigereiben érezte a forradalmat. Mi meg, ha nem vigyázunk, készpénznek vesszük azt is, hogy a Föld egy nagy, lapos tányér, ha egyszer annak látszik, hiába bizonyították be réges rég az ellenkezőjét. A tányér szélére ne merészkedj! Marad az erkély. Hozzá egy szuper nap. Ha akarnánk, el is érhetnénk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!