A szerkesztő ajánlja

2015.07.06. 17:05

Jó reggelt, Vas megye!

A változatos színekben pompázó virágok nem csak a kertjeinknek és az erkélyeinknek lehetnek példátlan díszei, hanem – most figyeljenek! – a tányérjainknak is.

Kelemen Attila

Ugyan azt már eddig is tudtuk, hogy a pitypang, a bodza, az ibolya és a levendula egyre gyakrabban kap helyet a receptjeinkben, a kamilláról és a hársfavirágról nem is beszélve; ám az már inkább meglepő, hogy az árvácska és a büdöske is alkalmas fogyasztásra. Ráadásul nem csak látványossá, de ízletesebbé is teheti az ételeinket. Most leginkább a cukkini virágzásának van a szezonja. A sárga színben virító virágzat fűszeres palacsintatésztába forgatva és kisütve mennyei tud lenni. Mexikóban levest is készítenek belőle, míg az olaszoknál töltik. Tök jó, nem?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!