2015.07.06. 17:05
Jó reggelt, Vas megye!
A változatos színekben pompázó virágok nem csak a kertjeinknek és az erkélyeinknek lehetnek példátlan díszei, hanem – most figyeljenek! – a tányérjainknak is.
Ugyan azt már eddig is tudtuk, hogy a pitypang, a bodza, az ibolya és a levendula egyre gyakrabban kap helyet a receptjeinkben, a kamilláról és a hársfavirágról nem is beszélve; ám az már inkább meglepő, hogy az árvácska és a büdöske is alkalmas fogyasztásra. Ráadásul nem csak látványossá, de ízletesebbé is teheti az ételeinket. Most leginkább a cukkini virágzásának van a szezonja. A sárga színben virító virágzat fűszeres palacsintatésztába forgatva és kisütve mennyei tud lenni. Mexikóban levest is készítenek belőle, míg az olaszoknál töltik. Tök jó, nem?