Szombathely

2015.09.02. 15:09

14,5 milliárd forint Szombathelynek

Szombathely - Szombathely Megyei Jogú Város közgyűlése rendkívüli ülést hívott össze augusztus utolsó napjára, ahol megkérték dr. Puskás Tivadar polgármestert, hogy írja alá és nyújtsa be az Integrált Területi Programra vonatkozó dokumentumokat.

Vadas Krisztina

Néhány napja röppentek fel a hírek, miszerint a Nemzetgazdasági Minisztériumnak nem tetszettek a program szombathelyi tervei, ezért módosítást kértek, ez pedig a szombathelyi polgármesternek nem volt az ínyére. Ha Puskás Tivadar nem írta volna alá a módosított terveket, akkor 14,5 milliárd forinttól esett volna el a város.

Az ügy megtárgyalására rendkívüli közgyűlést hívott össze a városvezetés augusztus 31-re. Mint ott kiderült, a polgármester már augusztus 14-én aláírta a papírokat, de záradékban megjegyezte, hogy csak a közgyűlés határozata után lép életbe. A közgyűlés jóváhagyta a módosított dokumentumokat, így a határozatuk alapján benyújtották az Integrált Területi Program a kormány felé. A módosítások elfogadása mellett azonban a közgyűlés kérte a polgármestert, hogy a minisztériumi egyeztetéseken képviselje Szombathely érdekeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!