Szombathely

2014.03.23. 15:30

Elismerték a a szociális szférában dolgozók munkáját

Szombathely - A Szociális Hét zárasaként a városházán pénteken kitüntették a szociális szférában kiemelkedő munkát végző dolgozókat.

Farkas Eszter

A 18. Szociális Hét záró rendezvényeként Szombathely városa által alapított, a szociális területen dolgozók munkájának értékeléseként  díjátadó ünnepséget tartottak.

Így a 2014-es évben Győrvári Edith-díj ban részesült: Kőszegfalviné Pajor Klára, aki több civil szervezetnél tölt be tisztséget. Többek között a Képes-levelezőlapgyűjtők Egyesületének megalakulása óta elnöke, a Szombathelyi Civil Kerekasztal elnöke, az Y s Men Klub Egyesület alapító tagja, a Szombathelyi Szépítő Egyesület titkára. Szívügye a civil szervezetek segítése. Sokat dolgozott azért, hogy a Civil Koncepció létrejöhessen, és nagy szerepe volt a Civil Fórum megalakulásában is. Munkáját 1997-ben Dr. Kiss Gyula emlékéremmel, 2003-ban a Magyar Kultúra Lovagja díjjal ismerték el.

A Szociális Ellátás Segítéséért-díj ban részesült: Hegedűs Vilmosné Vígh Erika, a Regionális Szociális Forrásközpont Közhasznú Nonprofit Kft. gazdasági vezetője. Mérlegképes könyvelői végzettséggel rendelkezik. 2002 óta látja el a Forrásközpont gazdasági vezetői feladatait. A Forrásközpontnál töltött ideje alatt mindig a gazdaságos, stabil, megfontolt gazdasági rendszer és költségvetés kialakítására törekedett.

Szociális Ellátás Segítéséért-díj ban részesült: Peresztegi Anna. a Szombathelyi Egyesített Bölcsődei Intézmény és Családi Napközi, Meseház Bölcsőde technikai dolgozója. 1984-től dolgozik Szombathelyen a bölcsődei ellátás területén. Kezdetben, mint gondozónő később, mint csoportvezető kisgyermeknevelő végezte szakmai munkáját. A bölcsődében végzett magas színvonalú munkája, elhívatottsága példaértékű. 2013-tól a Napraforgó Bölcsőde szakmai helyettesítő kisgyermeknevelő feladatokat lát el.

Pálos Károly-díj II. fokozatát kapta: Fenyvesi Tamásné Huszár Judit a Szombathelyi Egyesített Bölcsődei Intézmény és Családi Napközi Napraforgó Bölcsőde szakmai helyettesítő kisgyermeknevelője valamint Marton Imre, a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat családgondozója, kapcsolatügyeleti mediátora.

A Pálos Károly-díj I. fokozatát Jankó Sándorné Pallósi Erika, a Vas Megyei Szakosított Szociális Intézet intézményvezető ápolója, szakmai igazgatóhelyettese kapta, aki 1981 óta dolgozik a Vas Megyei Szakosított Szociális Intézetben. Kuratóriumi tagja a Boza Gáborné Alapítványnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!