Szombathely

2014.07.10. 12:18

Az LMP is módosítaná a földtörvényt

Szombathely - Friss almával, zöldséggel várta a sajtó képviselőit az LMP szombathelyi képviselője, Horváth Zoltán. A párt a hobbikertek védelmében módosítaná a földtörvényt.

Ölbei Lívia

Szakpolitikai ügynek tekinti a földtörvény módosítását célzó törvényjavaslatot az LMP. Horváth Zoltán, a párt szombathelyi önkormányzati képviselője úgy véli, hogy a földtörvény túllőtt a célon, amennyiben „nemcsak a spekulációval, hanem a háztáji gazdálkodókkal szemben is sikerült megvédenie a magyar földet". A szigorítás nem csak Szombathelyen keltett fölzúdulást. Az LMP úgy látja, a gond egyetlen mondattal orvosolható: a törvényt azzal a megjegyzéssel kell kiegészíteni, hogy zártkerti vagy belterületi fekvésű mező-, illetve erdőgazdasági hasznosítású föld használati jogát földművesnek nem minősülő természetes személy is megszerezheti. (Az MSZP Vas megyei szervezete július elején jelezte: hasonló szellemben módosítná a földtörvényt.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!