Szombathely

2014.10.05. 18:25

A helyi lakosok évtizedes álma valósult meg a közösségi ház felavatásával

Szombathely, Petőfi-telep - Egy nagy álom teljesült vasárnap a telepen: a templom tőszomszédságában közösségi házat avattak. Így végre lesz hol megtartaniuk ünnepségeiket a Petőfi-telepieknek.

Peltzer Géza

Több mint hétszáz ember lakik a Petőfi-telepen, összetartó közösség ez, és régi álmuk, hogy olyan kultúrházuk legyen, ahol megtarthatják rendezvényeiket. Nem csoda, hogy a vasárnapi nap nagy ünnepe volt a városrésznek. Már a négyórás megnyitóünnepség előtt érkeztek a helyiek, sokan közöttük süteményt hoztak, hogy ezzel is hozzájáruljanak az eseményhez. Az avatást megelőző kulturális műsort is ők adták a templomban: versekkel, zenével tették ünnepélyesebbé ezt a szép napot. Gyakorlatilag nulla forinttal indultak, hogy a szükséges terveket elkészíttessék, ahhoz is gyűjteniük kellett – tudtuk meg Németh Miklóstól, a Petőfi-telepért Alapítvány elnökétől.

Örül a közösség. Az első sorban: Gaál Attiláné, Kovács Ferencné és Németh Miklósné. A hátsó sorban: Németh Miklós, Hőbörné Horváth Jolán, Kovács Ferenc, Kovács István és Fehér Szabolcs. Fotó:Médiaközpont

– Két évvel ezelőtt nyílt először lehetőség arra, hogy közösségi házat építhessünk, ezt az egyházi közösségek számára írták ki. Az itteni egyházi vezetők támogatásával az első évben ötmilliót, a következőben kétmilliót nyertünk.

Az egyház és a város később is hozzájárult a költségekhez, így jött össze 21 millió forint, amiből sok társadalmi munkával felhúzták az épületet – ami még nincs egészen kész. A működtetés is még fejtörést okoz, ennek ellenére mindenki boldog volt a városrészben. Az ünnepségen részt vett Hende Csaba honvédelmi miniszter, Ágh Péter országgyűlési képviselő és Puskás Tivadar polgármester is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!