Szombathely

2014.10.03. 13:08

Aktívak a szombathelyi idősek

Meg kell becsülni az időseket, hiszen ők a társadalom tartóoszlopai – fogalmazott dr. Puskás Tivadar polgármester a Bartók Teremben megtartott ünnepségen. Az idősek világnapja alkalmából a Szociális Szolgáltatók Közhasznú Egyesülete meghívására művészeti csoportok álltak színpadra.

 

Puskás Tivadar polgármester

A Szociális Szolgáltatók Egyesülete főként a Pálos Károly központ munkatársaiból álló civilszervezet. Céljuk a városban élők szociális helyzetének feltérképezése és javítása, illetve programok szervezése. Dr. Puskás Tivadar polgármester köszöntőjében kiemelte: Szombathely megszolgálta a nemrégiben átvett "Idősbarát Önkormányzat Díjat" azzal, hogy sokat tesz az idősekért. Egyre fiatalodnak a korosztályok, a mai hatvanasok a régi ötveneseknek felelnek meg, ami a javuló életminőség örömteli következménye – tette hozzá.

Verset mond Bánki Rezsőné, Kati néni

A szombathelyi Jóléti Alapítvány támogatásával megvalósult ünnepségen olyan művészeti csoportok adtak kulturális műsort, amelyek korábban szépen szerepeltek országos rendezvényeken,versenyeken. Az összeállításban versek, próza, kórusmű, paródia, hangszeres előadás és tánc is szerepelt. Közreműködött többek között az Aranykorúak Vegyeskara, a Vasi Honvéd Bajtársi Egyesület kórusa, az Ungaresca táncegyüttes és a Senior Színpad.

Aranykorúak kórusa (Fotók: Médiaközpont)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!