Szombathely

2015.10.27. 16:19

Piros, ablaktalan autóbusz keltett feltűnést az Ady téren Szombathelyen - Ön szerint mi lehet?

Szombathely – Piros, ablaktalan autóbusz keltett feltűnést az Ady téren Szombathelyen. Érdekes tippek vannak, mi lehet – kiderítettük!

Bakos Ágnes

„Ez egy piroska vonat és egy kirándulóbusz közös gyermeke.”

„Erre a buszra olcsóbb a jegy, mert nem lehet kilátni belőle.”

„Ez egy helyi járatos, menetrend szerinti tűzoltóbusz!” – ehhez hasonló tippek keringenek a facebookon a piros buszról készült fotók mellett.

Egyik válasz sem helyes, ez ugyanis egy próbabusz!

Fotó: Facebook

Igazából nem is jármű, hanem egy mobil munkahely. Az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ tulajdona, és bejárja az egész régiót. Győr-Moson-Sopron megyében már járt, most pár napot tölt Szombathelyen, és a társaság minden kollégája megfordul benne Ott vesznek ugyanis méretet a társaság minden dolgozójáról a készülő új formaruhákhoz! Vagyis nem azért nincs ablaka, hogy ne legyen kilátás, hanem azért, hogy ne legyen belátás, mert próbafülkék vannak a buszban.

Innen Veszprém és Zala megyébe megy tovább a piros autóbusz, hiszen az elődcégek összeolvadása nyomán a munkaruha is egyforma lesz Győrtől Nagykanizsáig.

A piros busz küldetése egy hónap múlva véget ér, aztán a jövő év elejére meglehetnek az új formaruhái az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ dolgozóinak.(Azoknak, akik jártak a buszban...)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!