Szombathely

2014.05.25. 09:28

49. Savaria Nemzetközi Táncverseny: orosz győzelem

Szombathely - Orosz fiataloké lett a győzelem a 49. Savaria Nemzetközi Táncverseny WDSF World Open Latin viadalán. Dmitrii Pugachev és Daria Glokhova 16 ország több mint félszáz párosát utasította maga mögé.

Simon Erzsébet

Nem maradtak le a BL-döntő eredményéről azok a focikedvelők sem, akik szombaton este nem a tévé képernyőjét választották, hanem a Savaria Nemzetközi Táncverseny mezőnyében gyönyörködtek az Agora – Művelődési és Sportházban. Kerekes Tibor műsorvezető folyamatosan tájékoztatta a meccs állásáról a közönséget, miközben drukkolni itt magyar párosnak is lehetett. A rendezvényen négy kategóriában hirdettek open – nyílt – versenyt, s a senior viadal kivételével a junior, az ifjúsági és persze a fő verseny, a WDSF World Latin Open indulói között is szerepeltek magyar párosok. Open versenyt most először iktattak a méltán híres, s jövőre félszázadik jubileumát ünneplő Savaria Nemzetközi Táncverseny programjába a szervezők. Ennek a lényege, hogy a nemzetek magasan kvalifikált duói közül bárki nevezhetett. Összesen több mint százhúz párost láthatott a parketten a közönség, 51-en – 16 országból – a WDSF World Latin Openen mutatkoztak be. A délutáni elődöntők este a középdöntőkkel és a döntőkkel folytatódtak. Ezúttal is szinte megtöltötték a felújítás előtti végnapjait élő sportházat a tánckedvelők. A fő verseny hatos döntőjében azonnal kiszúrtuk a piros nadrágot és cipőt viselő orosz fiatalembert és a párját: sallangmentesen, elegánsan, az akrobatikus mozdulatokat mellőzve bűvölték el nemcsak a nézőket, hanem minden bizonnyal a 11 tagú nemzetközi pontozóbírói gárdát is. Igaz, azt nem tudhattuk meg az egyes táncokat követően, hogy milyen helyezést adtak a bírók a párosoknak, mert egy ideje titkos a pontozás. A végelszámolásnál derült ki, hogy ezúttal az ítészek és a közönség véleménye egyezett. Bár amikor a Magyarországot képviselő kettőst, Andrea Silvestrit és Váradi Martinát a dobogóról épphogy lecsúszva a negyedik pozícióba helyezték, éreztünk némi csalódást.

 

Ha a fő versenyben nem is sikerült elcsípni magyaroknak érmet, az ifjúsági és a junior korosztály révén vigasztalódhattak a szurkolók. Az előbbi kategóriában standard táncokban a román Paul Rednic – Iulia Alexandra Topan nyakába került az aranyérem, Andrei Sorin és Elek Réka produkcióját ezüstéremmel jutalmazták. A juniorok latin táncát a németországi Daniel Schmuck nyerte Veronika Obholz-cal az oldalán, Szabó Ádám és Kovács Eszter bronzérmet szerzett. Szombathelyi versenyzők egyik kategóriában sem jutottak döntőbe. Senior korosztályban csak külföldiek versenyeztek, a standard táncok dobogóját ausztriai párosok foglalták el.

 

WORLD OPEN LATIN

1.DMITRII PUGACHEV - DARIA GLUKHOVA (RUSSIAN FEDERATION)

2.EDGAR MARCOS BORJAS - ALINA NOWAK (SPAIN)

3.MAXIM STEPANOV - EMMA-LEENA KOGER (GERMANY)

4. ANDREA SILVESTRI - VÁRADI MARTINA (HUNGARY)

5. FEDOR POLIANSKY - DIANA AKHMETGAREEVA (RUSSIAN FEDERATION)

6. FILIP KARASEK - SABINA KARASKOVA (CZECH REPUBLIC)

JUNIOR OPEN LATIN

1. DANIEL SCHMUCK - VERONIKA OBHOLZ (GERMANY)

2. DANIEL BRAS - ANNA SLOUKOVA ( CROATIA)

3. SZABÓ ÁDÁM - KOVÁCS ESZTER (HUNGARY)

4. JURICA KAVRAN - TIHANA VUSIC (GERMANY)

5. KRISTIAN SCHMUCK - ANNA-MARIE STARIKOVA (GERMANY)

6. ROLAND VIGH LAURA FÜGEDI (HUNGARY)

YOUTH OPEN STANDARD

1.PAUL REDNIC - IULIA ALEXANDRA TOPAN (ROMANIA)

2. SORIN ANDREI NEAGU - ELEK RÉKA (HUNGARY)

3. VEDRAN SRAGA - IVA RISEK ( CROATIA)

4. RONYAI ZOLTÁN - FARKAS BOGLÁRKA (HUNGARY)

5. JURICA KAVRAN - TIHANA VUSIC (GERMANY)

6. DOMINIK FUS - SARAH PLUTZAR (AUSTRIA)

SENIOR OPEN STANDARD

1. ROLAND HOLUB - ELEONORA HOLUB (AUSTRIA)

2.HANNES TEICHMANN - ALEXANDRA SCHRECKHAS (AUSTRIA)

3.GERALD FIALA - RITA PRUENNER (AUSTRIA)

4.IVONE DONELLO - DANELA PUPIN (ITALY)

5.ANTON MARCEK - JANA MARCEKOVA (SLOVAKIA)

6. GUNTHER NAGEL - ANTJE NAGEL (GERMANY)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!