Szombathely

2016.09.23. 12:29

A 90 éves Mesterházy Lajost köszöntötték Szombathelyen

90. születésnapja alkalmából dr. Puskás Tivadar szombathelyi polgármester is felköszöntötte otthonában Mesterházy Lajost.

Szombathelyi Médiaközpont

Lajos bácsi 1926. szeptember 24-én született Mesterházán, ötgyermekes családba. Gyermekkorát Nagygeresden töltötte, a szülei az ottani uradalomban szolgáltak. A nyolc elemi elvégzése után Sárvárra került, ahol népművelőként dolgozott. Mindig érdekelte az amatőr színjátszás, fiatalon A mi földünk című filmben szerepet is kapott neves színészek mellett.

1949-ben Sopronba került, dolgozott hentesként és egy öntödében is. 1962-ben megnősült, utána költözött Szombathelyre. A cipőgyárban talált munkát, hegesztőként dolgozott a késműhelyben egészen nyugdíjazásáig. Lánya, Judit a gyermekvédelemben dolgozik, unokái közül Nóra adminisztrátor, Ádám pedig állatorvos lett. 2002-ben megözvegyült.

Fotó: Szombathelyi Médiaközpont

Amíg egészsége és látása engedte, szeretett kertészkedni, történelmi témájú könyveket olvasni. Bár hallása sokat romlott, szeret televíziót nézni, követni a világ eseményeit. Nagy rajongója a sportoknak. Egyedül él, a mai napig süt, főz.

A polgármester átadta az ünnepeltnek Orbán Viktor miniszterelnök szépkorúaknak szóló emléklapját, majd a családtagokkal közösen koccintottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!