Szombathely

2015.09.02. 08:50

A délutáni forgalmat nem, a reggelit viszont megviselte az iskolakezdés Szombathelyen

Kedden délután és szerdán reggel körbejártuk a Paragvári Utcai Általános Iskola és a Gothard Jenő Általános Iskola környékét, dugóra vadásztunk.

Vadas Krisztina

Habár délután is nagy forgalomra számítottunk, úgy tűnt, az iskola befejeztével nem egyszerre indultak haza a szülők a gyerekekkel, így nem alakultak ki nagyobb forgalmi fennakadások.

Ezzel szemben az a tény, hogy reggel mindenkinek ugyanarra az időpontra kell beérni az iskolába, már nagyobb torlódásokat okoz. A Paragvári iskolánál rendőri irányítással haladt a forgalom. Különösen figyeltek arra, hogy mindenki becsengetésre már az iskolapadban ülhessen.

A Gothard iskolánál nem volt forgalomirányító, így néha eluralkodott a káosz a minden irányból érkező autósok között. A legfőbb problémát talán a parkolóhelyek hiánya okozza, és tovább nehezíti a közlekedést a közelben lévő óvoda is.

- Az első egy-két hétben, míg az újak megszokják az iskola környékén a közlekedést, addig káosz van. Az első héten mindenki szeret kicsit később jönni, nehéz visszarázódni a mindennapokba a nyári szünet után, így sokan érkeznek egyszerre, ami tovább nehezíti a parkolást. Az autós közlekedés könnyítésére egyébként, szerintem érdemes lenne az első időszakra egyirányúsítani az utcát - mondta el Márkus Roland, aki kislányát, Liliánát hozta iskolába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!