Szombathely

2015.03.04. 21:03

A most 95 éves Irma néni nem ment férjhez, inkább a szüleit támogatta

Puskás Tivadar Szombathely polgármestere köszöntötte kilencvenötödik születésnapja alkalmából Hardy Irmát Szelestey László utcai otthonában.

Médiaközpont

Irma néni az ikervári turbinatelepen látta meg a napvilágot a család kilencedik gyermekeként. Édesapja a telepen dolgozott gépészként, édesanyja a háztartást vezette. Hat elemi iskolát végzett, ezt követően a pamutiparban helyezkedett el, és 40 évig, nyugdíjba vonulásáig szövőnőként dolgozott. 1974-ben nyugdíjazták, ezt követően a Szakszervezetek Vas Megyei Tanácsa társadalombiztosítási tanácsában kamatoztatta szociális érzékenységét.

fotó: Médiaközpont

Férjhez sohasem ment, mivel idős szüleit támogatta és gondozta. A gyerekeket mindig nagyon szerette, testvérei gyerekeit, unokáit szereti úgy, mintha sajátjai lennének. Irma néni a mai napig aktív életet él, süt, főz, befőtteket és lekvárokat készít, lakását is maga tartja rendben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!