Szombathely

2015.01.29. 16:30

A Nyugat-magyarországi Egyetem vezetőinek sajtóközleménye

A felsőoktatási stratégia kiemelt célja, hogy a folyamatban levő és tervezett átalakításokkal az egyetemek jövője sikeres legyen, és megfelelő hátteret nyújtsanak az oktatás, kutatás egységén alapuló tevékenységeknek.

Ez a munka összetett folyamat, melynek során a sokféle érdekek összehangolása az érintettektől felelős, konstruktív hozzáállást és türelmet igényel.  Az új struktúrákban a képzési portfóliók, a kutatási irányvonalak kialakításakor kiemelten figyelemmel kell lenni a költséghatékonyságra, miközben a társadalmi felelősségvállalás változatlan.

A Nyugat-magyarországi Egyetem feladata a Nyugat-magyarország régióban a társadalom és a gazdaság igényeinek megfelelő magas színvonalú felsőoktatás végzése, a kutatási és fejlesztési tevékenységek biztosítása és bővítése. Ennek érdekében az egyetem vezetése olyan belső átalakításokat hajt végre, amelynek célja hosszú távon garantálni, hogy minden Campus (Sopron, Szombathely, Győr, Mosonmagyaróvár) hallgatói értékes diplomát szerezzenek. Ezekre a belső átalakításokra az ország felsőoktatási stratégiája alapján kerül sor, a kancellári rendszer – törvény előírásainak megfelelő - koordinálásával. A NymE Szombathelyre ugyanúgy számít, mint Győrre, Mosonmagyaróvárra és Sopronra, partnerként tekintünk minden városban a helyi vezetésre. Az egyetem tudja és megérti, hogy minden változás elfogadása nehéz az oktatásban dolgozók számára, és ezért kéri felelős és építő szándékú hozzáállásukat. A változások elkerülhetetlenek, és a fejlődést kell szolgálniuk. A NymE hangsúlyozza: valamennyi szombathelyi képzés is fontos az egyetem és a régió számára. Miközben a jövőnkről szólunk, ne feledkezzünk meg arról, hogy jelenleg a felvételi időszakban valamennyiünk érdeke megtartani és erősíteni a jelentkezők, a szülők bizalmát az intézményeink felé. Megnyugtatjuk és kérjük a szülőket is: a Nyugat-magyarország régió várja a gyermekeiket, az oktatás színvonalának növelése, a célul kitűzött diploma értékének fenntartása továbbra is valamennyi egyetemi dolgozó érdeke, amelyért mindent meg fognak tenni. Külön felhívjuk a figyelmet a szeptemberben induló duális gépészmérnök képzés fontosságára.

A Nyugat-magyarországi Egyetem szándéka szerint kialakítható olyan oktatás szerkezeti struktúra, amely biztosíthatja a régióbeli képzés magas színvonalát hatékony gazdálkodási körülmények között, amely megfelelő gazdasági és működési megerősítést jelent a térség számára.

Sopron, 2015. január 29.

Prof. Dr. Faragó Sándor                                                    Dr. Dinnyés Álmos

rektor                                                                               kancellár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!