Szombathely

2015.03.30. 16:09

Utánajártunk, melyik szombathelyi kollégium a legélhetőbb

Szombathely - Három helyi kollégiumot látogattunk meg, a legjobb épületben saját zuhanyzó és illemhelyiség is jár a szobához.

Lisztmayer Zsófia

A Szombathelyen tanuló, távolabbi településről érkező hallgatóknak, valamint az egy-egy napra szállást keresőknek több lehetősége is van, ha a vasi székhelyre sodorja őket a szél. Három különböző kollégiumban jártunk, hogy felmérjük az állapotokat, és bepillantsunk a szobák rejtekébe. A kollégiumok a Magyar László utcai, az Ady Endre téri, valamint a Deák Ferenc utcai közül azutóbbi van a legjobb állapotban, ráadásul az ott lakóknak a saját fürdőszoba öröme, és a felújított lakrész is megadatott. Az egyáltalán nem túlméretezett szobák lakói azonban különböző kreatív megoldásokkal kellemesebbé teszik az ott töltött időt.

Bebesi József kollégiumigazató elmondta, hogy az elmúlt években mindegyik épületen történtek változások.

- Az Ady téri kollégium felújítása 2012. végén fejeződött be. A beruházás az energiatakarékos működtetést szolgálta, így új nyílászárókat építettek be, külső szigetelést kapott az épület, és felújítottuk a tető szigetelését is. A Magyar utcai épület tetőszigetelése pedig jelenleg is zajlik. A Deák Ferenc utcai kollégiumban 2007-ben teljes felújítás történt, amelynek eredményeképpen apartman jellegű kialakítást kapott az épület, így vendégek fogadására is alkalmas - mondta el Bebesi József.

Kovács Márta és Gárdonyi István saját bútorokkal dobta fel a szobát
Fotó: Timár Gergely

A külső szemlélődőnek valószínűleg az Ady téren található kollégium nyeri el a tetszését frissen felújított állapotával. A Deák Ferenc utcai kollégium esetében azonban plusz pontot jelent a környezet, ugyanis a nem is olyan kicsit kertben még sütögetésre is van lehetőség.

Az Ady téri kollégiumban találhatóak a legnagyobb szobák, bár ott általában két lakótárssal kell osztozkodni a helyiségen. Az ott lakók azonban két konditerem berendezését is igénybe vehetik.

Kovács Márta és Gárdonyi István szeptember óta élnek a Magyar utcai kollégium egyik szobájában. Egy saját kanapéval és modern tárolóval dobták fel az eredetileg igencsak ingerszegény szobát. Márta elmondta, hogy nagyjából elégedettek a kollégium kínálta lehetőségekkel, azonban a szomszéd szobából átszűrődő zajok sokszor annyira zavaróak, hogy aludni és tanulni szinte lehetetlen - tudtuk meg Kovács Mártától.

A három szombathelyi kollégium közül a Deák Ferenc utcait találtuk a legélhetőbbnek: a saját fürdőszoba kényelmén és a felújított berendezésen kívül egyebek között a közvetlen környezete is vonzóbbá teheti a kollégiumot vagy csak szállást keresők számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!