Szombathely

2015.05.22. 09:10

A Vérellátóba költözik az SZTK és a tüdőszűrő állomás - Változások Szombathelyen

Felszámolja két elavult telephelyét a Markusovszky kórház. A körmendi egészségügyi fejlesztésekkel párhuzamosan, ugyanannak a projektnek a részeként költöztetik a Vérellátóba a szakrendeléseket a rendelőintézetből és ott lesz a tüdőszűrő állomás – mondta el prof. dr. Nagy Lajos főigazgató.

Bakos Ágnes

A Szombathelyi Területi Vérellátó már csak az épület egy szintjén működik, ezért szabadult fel terület, amit átalakíthat és használatba vehet a kórház.

Kilenc járóbeteg-szakellátás lesz a Vérellátóban: fogászat, bőrgyógyászat, reumatológia, diabetes szakrendelés, nőgyógyászat és terhes-gondozás, belgyógyászat, foglalkozás-egészségügy, audiológia szakrendelés és a tüdőszűrés.

A költöztetés elsődleges célja a működési költségek csökkentése és a betegellátás szervezettségének javítása. Fontos, hogy közelebb legyen egymáshoz a diagnosztika és a terápiás ellátás – vagyis komplex legyen a betegellátás Szombathelyen.

Fotó: Archív/Unger Tamás

A számok szerint mintegy 6 ezer négyzetméter alapterületű intézmény-egység újul meg, ugyanekkora területet váltanak ki a két telephely megszüntetésével.

Eszközbeszerzés is tartozik a struktúraváltáshoz: a gépek átlagéletkora 25 százalékkal csökken majd. Most az eszközök közbeszerzésénél tart a program.

A körmendivel együtt 1,6 milliárd forintos fejlesztés várhatóan a jövő év elején zárul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!