Szombathely

2016.05.26. 12:33

Adományboltok Éjszakája: pénteken a 11-es Huszár úton nyit ki a Szombathely Bár, jönnek a dzsungelből is

Szombathely – Pénteken 17 órakor kezdetét veszi az Adományboltok Éjszakája országos programsorozat, amelyben első alkalommal vesznek részt a vidéki adományboltok – köztük a szombathelyi Charity Shop – is.

Ölbei Lívia

A szombathelyi Charity Shop – AdományPont vállalása, hogy tevékenységével hozzájárul a környezettudatos gondolkodáshoz, a város kulturális, közösségformáló, karitatív tevékenységéhez, a helyi közösségek támogatásához. A közösségi bolt az Adományboltok Éjszakája céljául a helyi autizmussal élőket segítő intézmények támogatását tűzte ki, a nap teljes bevételét az Esőemberke Alapítvány és a PontMás Alapítvány részére ajánlja fel. A tervek szerint ez az első lépés a közösségi bolt hosszabb távú, intézményeket támogató programjában.

Takács Dániel és Szabó Tibor Fotó: Unger Tamás

A kezdeményezéshez helyi művészek, pedagógusok, szülők és önkéntesek csatlakoztak, a 11-es Huszár út 2-ben található bolt előtt 17 órától szabadtéri programokkal is várják az érdeklődőket. Fellép az Aranyhíd EGYMI tánc- és drámacsoportja, énekel a Paragvári Utcai Általános Iskola Kicsinyek Kórusa, a Váci Mihály Általános Iskola diákjainak táncbemutatója mellett a Mesebolt Bábszínház színészei, Lehőcz Zsuzsa, Kovács Bálint és Takács Dániel marionettcirkuszi produkcióval szórakoztatják a nagyérdeműt.

Az est folyamán együtt „cseritizhetünk” Szombathely színészeivel, majd az Erkel Kórus Király Katalin vezényletével könnyed melódiákkal lép színre, végül a WSSz színészei A dzsungel könyve-előadás után átugranak a bolthoz, Peltzer Géza harmonikakíséretével Németh Judit és Szabó Tibor jószolgálati nagykövet nyitják meg újra a „Szombathely Bár”-t, invitálnak zenés utazásra. A szervezők biztosak benne, hogy egy különleges közösségi élményben lesz részük azoknak, akik már ismerik az AdományPontot – és azoknak is, akik most csábulnak el ide először, hogy átéljék az önzetlen adományozás és a közösségi jószolgálat örömét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!