Szombathely

2009.09.16. 02:26

Aki szerdán törleszti távhőszámláját, annak elengedik a késedelmi kamatot

Szombathely - Kamatmentes napot tartanak ma a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft.-nél.

Angyal László

Ma reggel nyolc órától este nyolcig várják a szombathelyieket a távhőszolgáltató Király utcai ügyfélszolgálati irodájában, tudtuk meg Kocsis Tóth Ildikótól, az iroda vezetőjétől. A rendkívüli nyitva tartás oka: akik ma az irodában befizetik a felhalmozott tartozásuk egészét, vagy egy részét, azoknak a távhőszolgáltató elengedi a tartozás után felszámított késedelmi kamatot.

Idrányi Zsolt, a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. ügyvezetője elmondta: egy városi tévés kerekasztal-beszélgetés adta az apropót az akcióra. Mi is érzékeljük, hogy mélyül a szociális válság, a díjtartozások összege ebben az évben mintegy 15 százalékkal nőtt. A kintlévőségünk több mint százmillió forint, az adósok háromnegyede a lakossági felhasználók közül kerül ki. Azt reméljük, hogy az emberek értékelik a gesztust, bár többségében csak néhány száz, legfeljebb pár ezer forint az elengedett kamat összege. A fizetési hajlandóság erősítése mellett milliós bevételt várunk az akciótól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!