Szombathely

2015.03.28. 09:03

Angol és német nyelven vetélkedtek az általános iskolások a Gépipariban

Szombathely - Kilenc csapat 36 diákjai mérte össze angol és német nyelvi tudását a Gépipariban az általános iskolások számára szervezett idegen nyelvi vetélkedőn.

Budai Dávid

- A Gépipariban mindig is nagy hangsúlyt fektettünk az idegen nyelvek oktatására. Nemcsak a tanórákon, hanem a tanórákon kívül is próbáljuk a diákokat az adott nyelvek tanulására ösztönözni. Iskolán belül is folyamatosan szervezünk diákjaink számára olyan programokat (külföldi kirándulásokat és színházlátogatásokat, sítáborok), ahol közelebbi kapcsolatba kerülhetnek az idegen nyelvekkel - hallottuk Samu Sándortól, az idegennyelvi munkaközösség vezetőjétől.

Az intézményben saját diákjaik mellett nagy figyelmet fordítanak a fiatalabb korosztályokra is, ezért a megye általános iskolásai számára is szerveznek vetélkedőket.

A fotón a győztes csapat tagjai: Börzsönyi Eszter, Csuk Borbála, Horváth Emma, Tájmel Dorina. Fotó: Gépipari szakközépiskola

Március 25-én 9 csapat 36 diákja versengett a Gépipariban. A sokszínű, angol és német nyelvű feladatok között szerepelt képkirakó, nyelvtani teszt, szókirakó, mondat- és betűmix, zenei klip és szituációs gyakorlat is. A 21. században elengedhetetlen már a fejlett technikai eszközök használata, így a vetélkedőn is "bevetették" a digitális táblát és az internetet is.

A vetélkedőről senki sem távozott üres kézzel. A több ezer forintos könyvutalványok mellett a fődíj egy bükfürdői szálloda wellnessrészlegébe szóló belépő volt. Emellett mindenkinek jutott valami ajándék: útiszótár, csokoládé, ifjúsági újságok.

Samu Sándor szerint ez a program is alátámasztja a Gépipari idegen nyelvi munkaközösségének ars poeticáját, miszerint az idegen nyelvet nemcsak megtanítani kell, hanem megszerettetni is. Mert csak így válhat az „idegen" nyelv a diákok „kedves" ismerősévé.

Címkék#Szombathely

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!