Szombathely

2014.07.29. 19:30

Árva gyerekek a vendégek

Ják, Szombathely - Tizenhat árva gyermek érkezett Nagyszalontáról a jáki Karitász programjaira. A fiatalokat családoknál szállásolták el.

Bozó Péter

Idén tizenhat gyermek érkezett Jákra a nagyszalontai Béke Királynője Gyermekvédelmi Központból, hogy részt vegyen a helyi karitász programjain. A fiatalok hétfőn találkoztak a vendéglátó családokkal. Kedden délelőtt kézműves foglalkozásokon vehettek részt a gyerekek, délután pedig a szombathelyi Szent Márton Látogatóközpontba és a Falumúzeumba látogattak el kísérőikkel.

- A gyerekek annyira készültek erre a kirándulásra, hogy egy hete odaadták már a személyigazolványukat, hogy nehogy lemaradjanak róla - kezdte el mesélni Borsos Éva, a szalontai gyermekotthon nevelőnője. Fontosnak gondolom ezt a rendezvényt, hiszen ez jó lehetőség arra, hogy a fiatalok maguk is lássák, milyen egy igazi család. Tavaly nagyon jó kapcsolatok alakultak ki, ezért a gyermekek többsége ugyanannál a családnál került elszállásolásra, mint legutóbb - tette hozzá.

Tóth Ernő, a jáki karitász önkéntes segítője beszélt az idei programokról.

- Idén egészen más helyszínekre kirándulunk el, mint tavaly, mert szinte ugyanazok a fiatalok érkeztek hozzánk, Az elkövetkező napok állomásai közé tartozik az arborétum, a termálfürdő, és Őriszentpéter is - mondta el.

- Más programok vannak, de szerencsére a termálfürdőbe most is megyünk. Jól érzem magam a családnál, mert sokat játszunk és beszélgetünk - mondta el a tizenöt éves Varga Zoltán.

- Nagyon kedves velem a család. Meglepetésként tegnap találkozhattam a kedvenc sorozatom egyik szereplőjével is - mesélte el Csontos Natália Hajnalka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!