Szombathely

2015.11.22. 09:11

Árva kutyusokkal sétáltak az önkéntesek Szombathelyen

Habár szombat reggelre megérkezett a rossz idő, így is sokan eljöttek a szombathelyi emlékműhöz, hogy a kutyákkal közösen tegyenek egy nagy kört a városban.

Vadas Krisztina

A Fidelitas szombathelyi szervezete kérte fel a Fekete István Állatvédő Egyesületet, hogy szervezzenek közösen egy kutyás túrát.

- Szent Márton napja alkalmából mi is szerettünk volna valamilyen programmal megemlékezni – mondta Rozsenich Bence, a Fidelitas elnöke. – Igaz, hogy Szent Márton az embereken segített, de számunkra nagyon fontos az állatok megsegítése is, ezért kerestük fel a Fekete István Állatvédő Egyesületet.

- Szívesen fogadtuk a felkérést a közös túrára, mert nekünk minden program, amin részt veszünk, lehetőség arra, hogy lássanak minket, lássák a kutyáinkat az emberek- mondta Horváth Éva, a Fekete István Állatvédő Egyesület tagja. -  Ez a túra meg különösképp jól jött, hiszen így a kutyusainkat is alaposan meg tudtuk mozgatni, és örömet szereztünk nekik.

A túrára mintegy húsz civil jött el, mindenkinek jutott kutyus, akit vezessen, bár néha inkább az ebek vezették az embereket. A hosszú séta az emlékműtől indult, majd az oladi kilátóhoz érkezett, onnan pedig ismét vissza az emlékműhöz. A kutyák nagyon élvezték, hogy szabadon gázolhattak az őszi avarban, és hogy új pajtikkal ismerkedhettek meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!